• 3
    2.gün maçlarından kısaca bahsedeyim. bazı elenen ve yoluna devam eden takımlar belli oldu.

    güney kore-dominik cumhuriyeti: 85-95

    saati uygun olduğu için izleyebildim bu maçı. dominik yetenekli oyunculara sahip ama çok umursamaz bir takım görüntüsünde. koreyi özellikle ilk yarıda çok küçümsediler ve soyunma odasına geride gittiler. 3.çeyrek ile koçları calipari kulaklarını çekmiş sanırım ve ilk yarıda 37 atan takım, 3.çeyrekte 32 sayı attı. buna rağmen kore maçın son 3-4 dakikasına kafa kafaya girse bile al horford sazı eline aldı son anlarda ve takımını galibiyete taşıdı. dominik daha güçlü takımlara karşı böyle umursamaz davranırsa rakip arkasına bakmadan vurur geçer. kore ise çapı belli bir takım ama özellikle bu maç müthiş savaştılar. yetenekleri sınırlı olsa bile sahadaki mücadele onlar adına gurur vericiydi.

    http://london2012.fiba.com/.../9050/sid//game.html

    yeni zelanda-makedonya: 62-84

    ilk maçta makedonya turnuvaya daha gelememişti. akıllarını maça getirmemişlerdi ve angolaya mağlup oldular. ama bu kez çok daha konsantreydiler sahada. yine bo önderliğinde, antic co-pilotluğunda rahat bir galibiyet elde ettiler. yeni zelanda'da sevdiğimiz-saydığımız yıldız penney bu turnuvada olmayınca hücumda ne yapacağını bilmeyen bir takım görüntüsünde. çok sınırlılar hücumda. son maçta angolaya sanırım 20+ civarı bir fark atamazlarsa eleniyorlar.

    http://london2012.fiba.com/.../9050/sid//game.html

    ürdün-porto riko: 52-93

    ürdün için söylenecek fazla bir şey yok. yetenek olarak çok vasat bir takım. porto riko yine bildiğimiz atlı birlikler gibi hücuma kalkan tarzda basketboluna devam etmiş. rakip porto riko iken ürdünden daha yüksek bir skor katkısı bekliyordum. onlar için asyada önemli takımları geçip burada olmak bile büyük gururdur. en azından katıldıkları için tebrikler kendilerine. beğendiğim porto riko ilk maçtan gövde gösterisini yaptı.

    http://london2012.fiba.com/.../9050/sid//game.html

    venezuela-litvanya: 82-100

    maç saatleri dolayısıyla ev sahibi venezuela'yı hiç izleyemeyeceğim sanırım. litvanya adına rahat bir galibiyet olmuş gibi duruyor maç. iki takımıda henüz izlemediğim için bir şey diyemiyorum.

    http://london2012.fiba.com/.../9050/sid//game.html

    ürdün ve kore için turnuva resmen bitti. büyük olasılıkla yeni zelanda ve nijerya içinde bugün bitecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın