• 4
    şöyle bir sistem olabilir en basitinden;

    kişi yazarlık için başvurusunu yapar. başvuru formunda referansı hangi yazar veya yazarlardan aldığı hakkında bir bölüm bulunur. aday oraya referansı aldığı kişi veya kişileri paylaşır. referansta gösterilen kişiler ile yazar hakkında irtibata geçilir. eğer kişiler yazara bir nevi kefil oluyorlar ise yazarlığı onaylanır ve çaylak olarak bir süre yazmaya başlar.

    referans gösterdiği kişiler ne kadar fazla ise(ve tabi ki referans ettiği kişilerin kendisini onaylaması ile), çaylaklık dönemi o kadar kısa sürer.

    yazdığı süre içerisinde entryleri gözden geçirilir ve yazarlığı onaylanır. bu kişi şayet ileride sözlüğün düzenini bozabilecek bir davranışta bulunur ise sözlükten atılır. kendisine kefil olan kişilere de bir daha referans olma hakkı verilmez ve 1 aydan başlamak üzere sözlükten uzaklaştırma alırlar.

    sözlüğe en az son neslin bir öncesinde gelen nesil referans olabilir(mesela en son 5.nesil var ise 4.nesil itibariyle 1, 2, 3 ve 4.nesiller referans verebilir). referans vermeye uygun olan her yazarın(pozisyonu veya nesli ne olursa olsun), sadece 3 kişiye referans verme hakkı bulunmalıdır.

    referansı olmayan fakat sözlükte yazmak isteyen kişiler ise, 3 ayda bir yapılacak referansız yazar alımlarına başvurarak, referanslı üyelerin aksine uzun sürecek bir çaylaklık dönemine tabi tutulur.

    bu dönem tıpkı ekşi sözlük formatında olduğu gibi aylarca hatta 1 yıl sürebilir ve sonucunda uygun bulunan üyeler sözlüğe kabul edilir.

    tabi bu sistem bir tavsiye beğenilir, beğenilmez. ayrıca daha da eklemeler yapılabilir diğer arkadaşlarca.
App Store'dan indirin Google Play'den alın