• 2
    ilk gün maçları ile turnuva başladı. ilk gün maçlarından kısaca bahsetmek gerekirse;

    rusya-güney kore: 91-56

    maçın büyük bölümünü izledim. rusya boy avantajını kullanarak, pota altından bol bol sayı buldu. zaten farklı geçmeleri beklenen bir maçtı ve oyunun büyük bölümünü rölantide oynasalar bile 35 sayılık farkı sağlamayı başardılar. kore takım olarak zaten sınırlı iken bir de kalıplı oyuncuya sahip olmamaları ve boy ortalamalarının kısa olması, rusya karşısında hiçbir varlık gösterememelerine neden oldu.

    http://london2012.fiba.com/.../9050/sid//game.html

    yunanistan-ürdün: 107-63

    deli gibi bu maçın tamamını izledim. kısaca özetlemek gerekirse-özellikle ilk yarı- ürdün geldi üç sayı çizgisinin gerisinden süre dolarken el üstü şut attı, top girmedi, seken topu alan yunanistan gitti sayıyı atıp geri geldi. bu döngü uzun bir süre devam etti. zaten 1.çeyreğin sonu ve 2.çeyreğin başında 25-0'lık (yanlış hatırlamıyorsam) bir seri yakaladılar. 2.yarı işi tamamen şova döktüler. savunmada daha gevşeyip, tamamen hücumda eğlenmeye baktılar. çok tek taraflı bir maçtı. ürdün adına en güzel nokta, ligimizden ve yeni zelandadan tanıdığımız tab baldwin'in başlarında olması.

    http://london2012.fiba.com/.../9050/sid//game.html

    angola-makedonya: 88-84

    kağıt üzerinde sürpriz bir sonuçtu ama maçı sadece 1 çeyrek izleyebildiğim için pek bir şey söyleyemiyorum. ilk çeyrek görünen en önemli nokta, makedonya'nın sanki buraya sırf ayıp olmasın diye geldiği. arada bo'nun kıpırdanmaları ve antic'in 8 metreden yolladığı üçlükler dışında hiçbir şey koymadılar sahaya. hele ki savunma yol geçen hanıydı. son çeyrek uyanmışlar ama yetmemiş süre. angola izlemesi keyifli takım tavsiye ederim.

    http://london2012.fiba.com/.../9050/sid//game.html

    nijerya-venezuela: 69-71

    ev sahibi venezuela, bir kazaya kurban gitmeden geçmiş ilk gün maçını. ben daha yüksek skorlu bir maç bekliyordum ama görünen o ki takımlar pek günlerinde değilmiş. düşük yüzde ile şut atmış iki takımda. izlemediğim için ve takımları tanımadığım için pek bir şey söyleyemiyorum. istatistikler konuşsun o vakit;

    http://london2012.fiba.com/.../9050/sid//game.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın