• 451
    kaptan.

    ışıl alben izleyebildiğim kadarıyla en iyi savunma yapan kadın basketbolculardan biri. karşısındaki oyuncuyu ölçer biçer, sonra o elindeki topu alır. benim rast geldiğim maçlarında birkaç kere triple double yaptığına şahit oldum ki, kadın basketbolunda zor görülebilecek bir durum. o kısa boyuyla -172 cm-yüksek ribaund topladığı çok maç oldu. 2011'de ki avrupa şampiyonasında en iyi oyun kurucular arasında gösteriliyordu. diyeceğim odur ki, şu ligde savunması ondan iyi olan bir oyuncu tanımıyorum. gösterebilen varsa da sabaha kadar tartışabilirim.

    gelelim "bu kız sayı atamıyor mu" diyerek üzerine gidenlere. point guard isen pas atarsın, shooting guard isen şut atarsın bu kadar basit. ha demiyorum ki, hiç potaya bakmayacak. jason kidd hiç mi bakmıyor potaya ya da chris paul. bakıyor elbette. ama öncelikli görevleri oynatmak. bu kıza potaya bakmayı unutturanlar utansın.

    ışıl alben işin takımı oynatma konusunda hiçbir eksiği yok. aslında iyi de bir şutu vardı zamanında. sakatlıktan sonra mı böyle oldu yoksa savunmasını geliştirirken bazı şeyleri mi unuttu söylemesi zor. ama bir şeyler eksik. onu söylemesi zor değil.

    bir takımın skor yükünü bir kaç oyuncu üstlenir. bazıları pis işler sorumlusudur. bazıları da tüm takımın oynamasından sorumludur. bizim takımda skoru hangi isimlerin saydıracağı çok belliydi. asıl olay bunun nasıl dağılacağı idi. siz ışıl'dan ne bekliyorsunuz onu bir bilmek lazım. bir de o kenara adam akıllı bir koç geldikten sonra bakmak lazım. yeni bir oyun kurucu mu alırız, yoksa ışıl'la devam mı ederiz ondan sonra tartışılır. gerçi genel kanı, ışıl'dan iyi olan bir tek birsel vardarlı olduğu yönünde. ee renktaşlar nasıl olacak o iş; nevriye yılmaz geldiğinde olmaz öyle iş diyen çoğu kişi vardarlı dilencisi. onu da henüz anlamış değilim ya neyse, geçiyorum. ve...

    ışıl alben canandır.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın