resim
Oussama Assaidi
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Kanat
Yaş:35
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 158
    buradaki pek çok taraftar gibi daha önce maçını izlemediğim, dolayısıyla hakkında pek bir fikre sahip olmadığım oyuncu.

    ama transferinin yanlış olduğunu mu düşünüyorum? hayır. kesinlikle izlememiz gereken transfer politikasının bir ürünü gibi gözüküyor.

    başkan elano gibi bir oyuncuyu aldığımızı söylese hemen büyük başkan olacak kağıt üzerinde şimdiden kadrolar kurulacaktı. hepimiz heyecanlanacaktık yine. ama çok yakın zaman öncesinde bu politikanın bizde işe yaramadığını hep birlikte gördük. olmuyor üstad. sen getiriyorsun manchester city forması giyen jo'yu, getiriyorsun brezilya milli takımında oynayan elano'yu ama tutmuyor. çünkü adamlar istemiyor senin takımında oynamayı. senin paranı istiyorlar ona geliyorlar. öyle olunca alem-i cihan olsa o oyuncudan hayır gelmiyor. tanık olduk bunlara. doymuş oyuncu lazım değil bize. avrupa'nın büyük kulüplerinde top koşturmuş oyuncular eğer çok sağlam karaktere sahip değillerse 'challenge' olarak görmüyorlar senin ligini. ya ciddi bir düşüş yaşayacaklar kariyerlerinde ve toparlanma evresini burada geçirecekler o zaman tamam. ama büyük takımın deneyip beğenmediği oyuncudan bize hayır gelmez. burası kesin.

    dolayısıyla assaidi mantıklı bir hamledir. yaş, potansiyel, oynadığı lig, oynadığı takımlardaki devamlılık vs. doğru bir hamle olduğunun göstergesi. kendisi gibi youtube'da fanları olan, videolarda çılgın atan dünya kadar topçu var. rastgele onlardan birini seçtiğimizi sanmıyorum. bildiğim kadarıyla scout ekibi çok uzun süre takip etmiş bu oyuncuyu. eric gerets'ten de olumlu referans almışlar. assaidi galatasaray'a gelerek kariyerinde bir basamak atlamıştır. şimdi yapması gereken çok çalışıp takımın vazgeçilmezlerinden biri olmak ve yeteneklerini ortaya koymaktır. kısacası sınıf atlamaktır.

    dediğim gibi bu bir transfer hamlesidir. tutma imkanı olduğu kadar tutmama imkanı da mevcuttur. tutarsa ileride ciddi paralara satabileceğimiz ve bu süreye kadar başarılarımıza katkı sağlayacak yıldız bir oyuncuya sahip oluruz, tutmazsa kaybımız öyle çok aman aman olmayacağını tahmin ettiğim bir bonservis bedeli olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın