• 5578
    bu sene şampiyonlar ligine katılmamızla oluşan beklentilerin, kulübün genlerinde avrupa'da başarının olduğunun farkındayım ama bu sene önceliğimiz kesinlikle lig olmalı.

    aslında anlatmak istediğim formül basit. 1987'den 2000'e kadar avrupa'da başarılı olan takımlara bakın, kadroda hep belli bir omurgayı oturtmuş, ligde belli bir dominasyon kurmuş takımlar olduğunu göreceksiniz.

    1989'da şampiyon kulüpler kupasında yarı final oynayan takımın 1987'de şampiyon olan simovic-erhan-cüneyt-uğur-prekazi-tanju gibi iskelete sahipti.

    daha sonra 1993-94'te manchester'ı eleyip ilk defa şampiyonlar ligine katıldığımızda yine falco-stump-tugay-kubilay-arif gibi bir kadro vardı.

    nihayet 2000'deki başarıda o efsane jenerasyonun payı ortada.

    bu yüzden aldığımız, almayı düşündüğümüz futbolcuları görünce şampiyonlar ligini düşünüp hayalkırıklığına uğramaktan ziyade bu sene lig için, gelecekte de avrupa için bildiğin seviniyorum. çünkü sen zaten 5 yabancından maksimum fayda sağlıyorsun. birisinden bile daha iyi oynayabilir mi mi acaba diye kuşku duymuyorsun. ve açıkçası yerlerine daha iyilerinin de alınabileceğini de düşünmüyorum. muslera'dan iyi kaleci, eboue'den iyi sağbek, melo'dan iyi ortasaha bulabileceğimizi zannetmiyorum. elmander oyundan çıktığında bile oyunun çatırdıyor. senin tek yıldızlık nokta atışın var. biz eldeki yabancılardan daha iyi oyuncular transfer ederek şampiyon olamayız, biz şimdikinden daha iyi oynayarak başarılı olabiliriz. bu doğrultuda fatih terim'in +kontenjan yabancılarını türkiye içinden seçmesini (umut'u da bu kategoride sayıyorum) şampiyonlar liginde oynayacak bir takım için hayalkırıklığıyla karşılamıyorum. aksine akıllıca bir sağlamcılık var ortada. dany, umut, amrabat, kalırsa culio tanıdığın, bildiğin ne verebileceğini tahmin ettiğin, kadro derinliğini ve takım oyununu yukarı çekebilecek ve bana göre de gayet kaliteli adamlar.

    bütün bunları yazmamın nedeni 2012 şampiyonluğunu 2002-2006 ve 2008 şampiyonluklarından ayırmamdır. 2002'de takım derme çatma ve toplamaydı. 2006 ve 2008 şampiyonlukları ise sinerjiyle geldi. ama bu seneki şampiyonluk ne yaptığını bilerek, takım iskeleti oluşturarak, belli bir taktiğe sadık kalarak geldi. ama sıfırdan kurulan bu takım bana göre daha tam oturmadı. bu sene benim f.terim'den en büyük beklentim avrupa'da başarı değil, bu takımın inşaasına devam etmesi. önceliğimiz ligi bir altıncı, bir birinci, bir üçüncü bitirmemize yol açan dengesizllikten kurtulup, ligi sürklase ettiğimiz bir takım oluşturmak olmalı. ve bunu yaparken de fenerbahçe'ninki gibi rakiplerin kötülüğünden kaynaklanan suni bir istikrar olmamalı. zaten kadro ve takım iyice oturduktan sonra istemesek de avrupada başarılı olunacak. hatta bu sene uefa kupasına gitme durumumuz olursa üstleri zorlayacağımız kuvvetle muhtemel.

    hatta ve hatta diğer branşlarda da bu sene bütün önceliklerimiz lig olmalı. kadın basketbolda ve erkek basketbolda avrupa 2.planda kalmalı. kadınlardan yüroligde başarıdan önce fenerbahçe'ye bilmem kaç senedir kaptırdığımız lig şampiyonluğunu istiyorum. zaten galatasaray-fenerbahçe maçları eşittir yürolig final four'u. erkeklerde bu sene alınacak şampiyonluğu yüroligde final 8'e değişmezdim.

    özetle götü başı düzelttiğimiz tüm branşlarda ilk olarak lig şampiyonluklarını istiyorum. önce yurt içinde borumuzu öttürmeliyiz dosta düşmana karşı. gerisi zaten bizim işimiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın