• 1
    'aziz yıldırım'a verilen ceza siyasidir diyen galatasaraylı' ya da 'aziz yıldırım'ın şikeyle yargılanmasını siyasi bulan galatasaraylı' diye de belirtilebilecek başlıktır. karakter yetmediği için bu kadar yazıyorum.

    gerçekten şike soruşturması hakkındaki düşüncelerini açıklasa galatasaray sözlük'te ya da taraftar forumlarında ne tepki göreceğini merak ettiğim insandır. ama bana göre bu tip taraftarın düşüncelerine göre iki özelliği var;

    1) aziz yıldırım'ın şike soruşturması kapsamında 39 yıl cezaya çarptırılmasına ve hapiste tutulmasında bir takım cemaatlerin ya da grupların rolü var diyen ve olaya kendi ideolojisinden bakan galatasaraylı taraftarlar...

    2) şike soruşturmasında büyük bir adaletsizliğin ve yargılama hatasının olduğuna inanıp, tutukluluk sürelerine itiraz eden taraftarlar.

    bu iki düşünceyi de dinlemiş ve söz sahipleriyle tartışmış biri olarak, kendi düşüncemin ikinci özelliğe daha yakın olduğunu söyleyebilirim. aziz yıldırım'ın ve diğer sanıkların şike suçundan ceza almaları taraftarıyım. ama hiçbir ülkede şikeye 39 yıl verildiğini şahsen duymadığım gibi, bu kadar tutuklamaya da şike skandalı yaşayan hiçbir ülkede rastlamadım. üstelik futbolda şikenin en yoğun yaşandığı italya'da bile birkaç futbolcu dışında tutuklanan hiçbir kulüp yöneticisini de duymadığım gibi. bizim ülkemizde ise başkandan malzemecisine kadar herkes içeri atılmakta.

    gerçekten sözlükteki diğer renktaşların düşüncelerini merak ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın