resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 7072
    galatasaray taraftarının yeni "eski sevgilisidir." her sözünü üstüne alacak tonla taraftar biliyorum ben.

    aksiyon dergisine verdiği röportaja da benzer tepkiler geldi. fakat bence yaptığı açıklamarın çoğu doğru.

    "..burada insanlar kimin takım için ne verdiğini görüyor. futboldan çok iyi anlayan bir seyirci var burada. bizde çoğu taraftar çok fazla futboldan anlamıyor.."
    futbolu sevmem/bilmem ama tuttuğum takım galatasaray diyen binlerce taraftar varken, bu açıklamasına yanlış diyebilir miyiz? türkiye'deki teknik direktöre yapılan yorumlar "niye şunu oynatmadı?" cümlesiden öteye gitmiyor. oyuncular bir maç kötü oynadıktan sonra "maçı sattı." deniyor. biz bu çocuk sakatken gazetede "çok seviştiği için sakatlandı." türevi haberini okumadık mı.

    "..ben cumaya gideceğim diyorum. hepsinin hoşuna gidiyor bu. inançlı olmak burada saygı görüyor.."

    "..şu çok hoşuma gidiyor mesela. bir şey oluyor, önce kendi altyapısından gelen futbolcuları koruyorlar. mesela forma numarası bekliyoruz falcao, ben, diego. önce coke falan alacak, antonio lopez’in öncelik. hoşuma gidiyor abi. örfü, adeti var adamların. bizde olmaz bu.."
    bizde böyle bir şey olmaz doğru söylemiş arda. bizde olsa olsa 'kimisi gece alemlerinde, kimisi sinema peşinde..' tezahuratları söyleyerek destek olma vardır. zamanında paris hilton yakışır sana dediğin oyuncuya.

    "..arda’da bir şey yok ki abi. arda’dan daha iyiler çıkar. arda’yı basın şişirdi şişirdi, sonra istediği gibi oynamaya çalıştı yani.."
    altyapıdan her çıkana metin oktay yakıştırması yapıp, metin oktay ruhunu sopa gibi gösterdikçe bu da değişmeyecek sanki.

    "..büyük kulüplerde önemli olan duruştur. bak guardiola’ya, 90. dakikada şampiyonluk kaçtı. hakemler penaltılarını vermedi. “biz barcelona’yız.” diyor. hakemi eleştirmiyor. iker casillas, 5-0 oluyor barça-real maçı, topu hâlâ oyuna hızlı sokuyor. 5-0 mağluplar. neden, çünkü real madrid’in kalecisi. 5-1 yapar mıyım diye düşünüyor. veya r.madrid’in kalecisi vakit geçirmez diye düşünüyor. biz de böyle olmalıyız.."
    hala galatasaray'dan biz diye bahseden bir futbolcuya, nasıl bu kadar sırtımızı dönebiliyoruz. gerçekten anlayamıyorum.

    alıntılar aksiyon dergisinin 911. sayısından.
App Store'dan indirin Google Play'den alın