• 1568
    gerekirse futbol takımında işe yaramayan bir kaç futbolcusunu satar ve elde edilen parayı erkek basketbol takımına aktarmalıdır. futbol için ufak gözüken 1-2 milyon eurolar basketbol için büyük paradır. bu paralarla iyi basketbolcular getirilebiliyor. jaycee carroll gibi bir oyuncu yıllık 1 milyon euro'ya oynayabiliyor.

    basketbol ve voleybol branşları futbola oranla çok az bir bütçeyle çok başarılı takımlar kurulabiliyor. yeterki yeterli bütçeyi verip, branşı işi bilene teslim edin. gerisi zaten geliyor.

    örnek vermek gerekirse fenerbahçe ülker. evet ülker ile birleştiğinden dolayı bu kadar başarılı oldu ama işin temelinde bütçe+işi bilen biri (aydın örs) var. aynı şekilde voleybol takımları da öyle.

    futbolda 5 milyon euro fazla para değildir. top class bir oyuncunun yıllık ücretini bile karşılamaz. ancak 2. kategori futbolcuların yıllık ücreti karşılanır. fakat 5 milyon euro'ya basketbolda top class 2 oyuncu alınabilir. 2 top class oyuncu futbolda pek işe yaramaz ama basketbolda sizi başarıya götürebilir. (bkz: vassilis spanoulis)

    artık galatasaray taraftarı 2 senelik muazzam desteğinin karşılığında şampiyonluk görmek istiyor. nasıl ki futbolda bizim hedefimiz şampiyonlar liginde devamlılık sağlamaksa basketbolda da eurolig'de devamlılık sağlamak olmalıdır. hatta final foura kalmak olmalıdır.

    düz mantık ile bakarsak yiğit gökoğlan + sercan yıldırım'a verilen paraları erkek basketbol takımımıza aktarmış olsaydık final foura kalabilirdik. 3'er milyon euro bonservisleri, 1,5 milyon euro toplam yıllık ücretleri. eder sana 7,5 milyon euro. vassilis spanoulis yıllık 2,5 milyon euro alıyor. yiğit+sercan = 3x spanoulis.

    sizden tek isteğim bütçe planlamaları yaparken basketbola daha fazla bütçe ayırın. futbol için az olan basketbol için çok sayılırı. yiğit+sercan = final four denklemini unutmayın. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın