• 121
    türk futbol ligi tarihinin en dozu yüksek, en heyecanlı maçı olacaktır. her şeyiyle de, öncesi, şike soruşturması, verilen cezası, verilmeyen cezası, kadıköydeki galibiyetsiz geçen yıllarımız, bu sezon oynadığımız iyi futbola rağmen kaybettiğimiz puanlar, arenadaki son maçta aldıkları şans ötesi 3 puan, playoff vs. milyon tane etmen sayabilirsiniz.. ama ben bu iki futbol takımını da maç öncesi alkışlarım. fenerbahçe futbol takımı, her ne kadar karaktersiz insanlar tarafından yönetilse ve oluşsa da, saha içindeki aldıkları skorla bence saygıyı haketti. oynadıkları oyun hiç bir zaman seyir zevki vermedi, ama onlar için de zor geçen senede, şansla şuyla buyla bir şekilde işi buraya getirdiler. açıkçası bizi de yenip playoffta 6 da 5 yaparlar ise söyleyecek sözüm olamaz kendi adıma..

    bizim cephemizdeyse 6 mayıs 2012 galatasaray beşiktaş maçı sonrası malesef bir panik oluştu. fenerbahçenin aldığı 3 puan sonrası galibiyet veya beraberlik bir şey ifade etmiyordu bizim için, o yüzden ne avantajımızı yitirdik ne de bir şey kaybettik. malesef bazılarımız bir korkuya düştüler şimdiden bu maç için, ama emin olun karşı cephe sizden daha tedirgin. son 5 yılda 2 defa son maçında şampiyonluk kaybetmiş bir takım var, tir tir titriyorlar o bakımdan şu anda. kendi sahalarında bu işi bırakmazlar diye bir şey yok, son maçta içerde trabzona karşı üstelik öne geçmişken verdiler şampiyonluğu. bizde ne kadar kadıköy stresi vs. varsa onlardaki bu stres daha fazla. atacakları gol geciktikçe de çirkefleşeceklerdir.

    ben genelin aksine futbolun adaleti olduğuna inanırım. tek maç üzerinden olmasa da uzun vadede o adalet yerini bulur. defalarca yaşadık, defalarca örnek veririm. açıkçası böyle bir sezondan sonra şampiyonluğu her bakımdan hakeden takımım, arena'da tek kale oynayıp, şansla bile açıklanmayacak bir maçtan sonra kaybedince, umudumu yitirmedim. zira futbolda her türlü köpeklik, gelir bir tarafına girer. o maç sonu fenerbahçeli futbolcuların yaptıklarını görünce bunu hissettim. sıra bizim orada yaptıklarını ödetmemizde..

    olumsuz düşünmek istemiyorum, o yüzden buraya da aklımıza o senaryoyu getirip bir şeyler yazmayacağım bunla ilgili, zamanı gelince yazarız gerekirse. ama kadıköyden kupayla ve galibiyetle geri geleceğimize gönülden inanıyorum. yine de maçı izlemeye sanırım yüreğim dayanmayacak, maç yaklaştıkça büyük ihtimal dayanamam ama şu an kafamdaki plan çok ıssız bir yere gidip maçtan falan haber almamak olacak. malesef son günlerde çok sıkça duyduğumuz, kalp krizi geçiren genç kardeşlerimizi gördükten sonra kendime güvenemiyorum sadece. yoksa takımıma çokça güveniyorum, zor günlerin, zor maçların takımıyız biz. fenerbahçe her ne kadar derbi takımı olsa da, biz de finallerin takımıyız, böyle maçların altından da biz kalkarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın