• 21
    rapor üst yazısından anlaşıldığı kadarı ile;

    1. sözlü ifadelere başvurulmuş, spor toto teşkilatından bahis trafikleri ile ilgili veriler alınmış, 70 küsur klasör incelenmiş, şike vardır ya da yoktur gibi kesin hüküm veremeyeceğinden - ancak bir mütalaa verebileceğinden - yola çıkarak raporunu hazırlamış.

    2. her üye kendine ait dosyaları kurul ile müzakere etmiş, sonra her üyedeki kurul tarafından müzakere edilen dosyalar birleştirilip tek bir rapor haline getirilmiş. (buraya kadar tamam. yetki ve sorumluluk alanı, görev tanımlaması, görevini nasıl yapacağı hakkında yazmışlar, yazmışlar, yazmışlar.)

    3. dosya aynı zamanda ağır ceza mahkemesinde görüşüldüğünden, kurul mahkeme sonucunu beklemenin spor ilkelerini zedeleyeceğine (artık ne kaldıysa) karar vererek ceza davasının sonucunu beklemeden çalışmalarına başlamış. (bir bahar akşamı rastladım size...)

    4. tff sevk yazısında şike ve teşvik şüphesi iddialarına bakın demiş, ancak kurul dosyayı incelerken bazı durumların etik kural ihlaline de girebileceğinden, tff eğer gönderirse olaya etik kural yönünden de bakabileceklerini söylemişler. (tff gönderir ise, sevk olunur ise. demek ki tff olaya bu yönden bakmamış bile)

    5. yapılan incelemelerde, şike veya teşvik olup olmadığına bunların ucunun kulüplere dokunup dokunmadığına kanaat getirmişler. (resmen 3lü final grubu, şöyle ki; a) şike vardır, kulüplere ucu değer. b) şike vardır ancak kişilerle sınırlıdır. c) şike yoktur, olmayan bir şey hiçbir yere değmez.) bazı müsabakalarda adı geçen olay ve kişilerin delil yetersizliğinden aklanmasına karar vermişler. ayrıca bazı kişilerin savcılık tarafından şüpheli olduklarının belirtilmesine rağmen yine delil yetersizliğinden yırttıklarını söylemişler.

    6. lisanssız menajerlere de el atılmış onların olayları da değerlendirilip bir kanaate varılmıştır.

    7. süper lig, ziraat kupası, bank asya iddialarından ilk ikisi değerlendirilmeye alınmış bank asya ayrıca değerlendirilecekmiş.

    8. son olarak sıvamışlar. 15.08.2011 tarihli raporu da biz yapmıştık, ama acele etmişiz onu ciddiye almayın demiş. (geçen hafta kartondan süt yapalım demiştik, ev olsun o, ev...)

    şimdi buradan ne çıkar;

    (* ön bilgi: kömür eleme sistemi. alınan parça kömür farklı boyutlardaki eleklerden geçirilip istenilen ölçülere ulaştırılır. yani 0 - 300 mm. boyutlarındaki kömür 0-10 mm. 10-20 mm. 20-70 mm. 70 -110 mm. ve +110 mm eleklerinden geçirilerek farklı boyutlarla torbalanır ve satışa sunulur.)

    şimdi eğer aziz yıldırım hükümetin yolundan çekilmez ise onu ilk elekte eleyip torbalarlar. (temmuz ağustos ayında ortak kanaat böyleydi.) ancak şu an durum farklı, yattığı süre göz önünde tutularak 0-10 mm. şeklinde elerler, belki bir men cezası gelebilir, o da sen sağ ben selamet yoluna devam eder.

    kapalı kapılar ardında neler konuşuluyor bilemiyoruz, ekranlara yansıyan, salonlara, oturma odalarına sirayet eden .ok kokusundan (aydınların süreç yönetimi, 90+'ları dilediği gibi oynatması, ali koç'a hitaben: yukarıda allah var serzenişi, ata aksu'nun çekilmesi, tüpçünün başkanlığı uefa pazarlığına başbakanın dahil olması vs.) anlaşıldığı kadarı ile ve türkiyede genellikle asıl suçlular yırtar, cezayı piyonlar çeker donesi ışığında şunu kesinlikle söyleyebiliriz. adını dahi duymadığımız bir kaç adama ceza verilir. bazı orta kalibre adamlar men cezası alırlar o kadar. fener, aziz yıldırım yani kısacası azizspor'a birşey olmaz. (çünkü bu öyle bir dava, ortası yok, var ise bittiler, yok ise sıyrılırlar.)

    edit: ayrıca bizim kadar hem nalına hem mıhına bir millet dünya üzerinde yoktur. görülmemiştir. hem kamuoyunu meşgul et, onlara oynayacakları oyuncak ver, hem de hiç bir şey anlatma. usta olmuşuz bu işlerde vesselam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın