• 4681
    sözlükte "adnan öztürk'ün sahte twitter hesabı" , "ünal aysal'ın sahte twitter hesabı" gibi başlıklar var.

    açıkçası üzerinde konuşmaya bile değmez, çünkü başlıklarda zaten "sahte" kelimesi var. yani gerçek değil, yani gerçeklerle alakası yok.

    ben nedense bu platforma yakıştıramıyorum bu tarz başlıkları. çünkü ne kendisi ne de içi dolu oluyor. bunun yerine, o twitter hesaplarında yazılan komik veya mizahi şeyleri ne dediler başlığına yazabilir aslında yazarlar. olur olmaz her şeye başlık açmak, açıkçası diğer sözlüklerin kalite düşüş sebeplerinden biri ve bunu galatasaray sözlükte yapmamamız gerekiyor.

    "adnan öztürk'ün sahte twitter hesabı" başlığını ihbar ettim. ilgili arkadaşlardan biri (nick vermeyeceğim), sağolsun cevap verdi. cevap özetle şu :

    "bu başlığı silersek, "faşist moderasyon" oluyoruz. "mizah düşmanı moderasyon" oluyoruz. bu yüzden sözlükte yeni tartışmalar açılmaması için bu kadar detay bir çalışma içerisine girmemek daha doğru olur."

    e adam haklı. saçma sapan şeyler yazıp komik olduğunu sananların, o saçma sapan entryleri silinince moderasyon mizah düşmanı ve faşist oluyor nedense. ama kaliteyi düşünen yok.

    galatasaray adının asaletine yakışır bir sözlük ortamı yaratmalıyız hep birlikte. yoksa ne ekşi'nin ekşimişliğinden ne de inci bitmişliğinden farkımız olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın