Ertelendi
  • 62
    kesinlikle çok zor geçecek bir maç. ligde oynadığımız iki maçta da çok zorlandık ilk maçta muslera'nın inanılmaz performansı beşiktaşlı futbolcuların beceriksizliği ve biraz da şans yardımıyla golsüz berabere kalmştık. arena'daki maçta da bariz bir üstünlüğümüz yoktu açık konuşmak gerekirse, daha iyi olan taraftık ama beşiktaş da kazanabilirdi.

    iki maçta da bize karşı fernandes oynamamıştı bu maçta oynayacak ve herkes hemfikirdir sanırsam, beşiktaş'ın en tehlikeli ve yaratıcı oyuncusu kendisi, haa samsunspor karabük orduspor maçlarında da oynadı da ne oldu fernandes diyip bir nebze rahatlayabilirz, sonuçta bu bir takım oyunu ve bireysel yetenekler bir yere kadar ama gününde iyi bir fernandes beşiktaş'ın her zaman itici gücü oluyor. almeida kart cezası sebebiyle oynamıyor ki bence bu bizim için bir dezavantaj, mustafa pektemek yerine almeida'nın oynamasını tercih ederdim.

    egemen oynamıyor kart cezası sebebiyle, işte bu bizim için avantajdır, beşiktaş defansının kesinlikle en iyi adamı, bize karşı oynamayacak olmasına seviniyorum.

    beşiktaş'ın son haftalardaki oyununa ve performansına bakarsak eğer; son 10 maçında 2 galibiyet 4 mağlubiyet ve 4 beraberlik almış, küme düşen manisaspor'u ve gençlerbirliğin yenmişler, bize trabzon'a fener'e ve samsun'a yenilmişler belediye, karabük, orduspor ve sivasspor ile beraber kalmıışlar.

    teknik direktör ve başkan değişikliğ olmuş bir takım, transfer sezonu öncesi bütün futbolcular kalıcı olabilmek ve teknik kadro ve yönetimin gözüne girebilmek için elllerinden geleni yapacaklardır, play off ilk maçında oynadıkları ilk maçta alacakları bir galibiyet beşiktaş için çok önemli. kesinlikle kazanmak için sahaya çıkacaklardır.

    ligin ilk yarısında inönü’de oynadığımız maçta 4-2-3-1 şeklinde oynamıştık, sağ açıkta kazım so açık engin ortada ayhan (evet ayhan vardı o maçta) ve ileride elmander tek başına idi. sezonun geri kalanında oynadığımız ve başarılı olduğumuz taktikten ve kadrodan farklı bir kadro ile çıkmıştık.

    oturmuş sistemimiz ve kadromuz ile hiçbir büyük maçı kaybetmeden sezonu tamamladık, futbolcuların kendilerine güveni en yüksek seviyede, her şey bizim için olumlu gözükse de kendi adıma tek korkum aşırı güven ve rehavet sonucu takımda oluşabilecek negatif etki.

    burada da devreye hepimizin tanıdığı ve güvendiği fatih terim faktörü devreye giriyor. konsantrasyon ve motivasyon anlamında takımı bu mücadeleye yeteri kadar hazırladığına inanıyorum. beşiktaş’ın nasıl bir kadro ile hangi sistemle oynayacağı bu maç için soru işareti, tayfur havutşu ne yapar nası bir takım çıkarır belli değil. o yüzden önceliğimiz beşiktaşın kilit adamlarını kontrol edebilmek, başta fernandes, quaresma ve pektemek.

    emre çolak yerine fatih terim'in orada kimi oynatacağı önemli, eğer aydın ile çıkarsak aydın'ın emre gibi takımın defansif anlayışına katkıda bulunması lazım. eğer riera'yı tercih ederse yine aynı şekilde soru işaretleri var kafalarda. sabri'yi oynatıp sağ kanatta engin'i sola çekse iki kanat ta sıçar mıyız?? soru işareti... yani gördüğümüz gibi manisa maçının sonunda selçuk'un sinirlenip emreyi fırçalaması ne kadar haklı bir sebebe dayanıyor, makinenin dişlilerinden birinin değişmesi bile böyle önemli maçlar öncesi takımı etkiliyor... en doğrusunu fatih hoca bilir ve en doğru tercihi yapar diyerek geçiyorum konuyu...

    sadede gelirsek eğer biz hepinize güveniyoruz aslanlar, bu maçtan galibiyetle ayrılmak bizim için çokönemli, önünüzde 6 tane kritik maç var. hem hepimizin bu play off sürecinde daha moralli ve güvenli ilerleyebilmemiz için hem de rakiplerin direncini iyice kırarak motivasyonlarını bozmak için bu maçı almamız büyük önem taşıyor.

    ilk golü biz yersek maç ne olur bilemem 3 ihtimal yine devam eder, ama ilk golü biz atarsak hele ki erken bulursak işi bitiririz.

    koyun da gelin aslan parçaları!
App Store'dan indirin Google Play'den alın