Ertelendi
  • 12
    bana göre şampiyonluk yolundaki en kritik, en önemli maç.

    bu maçı kazandığımız takdirde fener'de ciddi bir moral bozukluğu ciddi bir direnç kaybı ortaya çıkacaktır. 8 puan geride olmak önemli bir psikolojik baskı demek. üstelik playoffu oynayacak takımlardan hiçbirine yenilmemiş bir ekiple yarışıyorlar.

    mağlubiyet halinde ise puan farkının pek fazla önemi kalmayacak. fenerle oynayacağımız maç belirleyici olur. yine de onlardan iyi takım olmamızın dışında fikstür avantajımız da var. dünyanın sonu değil yani. ama krizi atlatıp, şu süper final zımbırtısına deplasman galibiyeti ile başlamak dosta güven, düşmana korku verir. zaten ilk 2 maçımızı kazanırsak playoffa darbeyi indirmiş olucaz. işin esprisi kalmayacak, güzel de olacak.

    kadrolara ve oyun yapılarına baktığımızda açık ara favoriyiz. üstelik beşiktaş savunmasının yarısı konumundaki egemen kart cezalısı olduğu için oynayamayacak. almeida da yok. diğer önemli oyuncuları da sakatlıktan yeni döndü. bizdeyse melo-riera krizi bana göre mükemmel yönetildi. hatta şu noktadan sonra takıma yansıması pozitif olabilir diye düşünüyorum. melo'dan ciddi performanslar bekliyorum süper finalde. özellikle bu maçta. elmander de her zamanki gibi en büyük kozumuz. umarım sakatlığından eser kalmamıştır.

    oyuncuların sezonluk performanslarını mevki mevki karşılaştırırsak beşiktaş'ın daha üstün olduğu bir alan bulamayız. ama en nihayetinde bu bir derbi. her tür sonuca açık. şöyle bunaltıcı bir hücumla başlayıp rakibi sindirirsek maç kolaylaşabilir. beşiktaş'ta set hücumu diye bir şey yok ya dikine atak yapacaklar, hızlı hücum geliştirecekler ya da savunmaya çekilip kapanmaya çalışacaklar. muhtemelen sidnei oynayacak sivok ile birlikte. bekler zaten zayıf bölge. kısacası gol atmakta zorlanacağımızı düşünmüyorum. bütün iş mümkün olduğunca rakibe duran top fırsatı tanımamak ve muhtemelen ikinci yarıda holosko girdiğinde kanatlardan açık vermemeye dikkat etmekte. selçuk da formunu gittikçe ileri taşıyor. takım içi liderliği de almış gibi.

    takım kenetlenmiş durumda. taraftar izmir'de şampiyon gibi karşıladı, şampiyon gibi uğurladı. muhtemelen florya'dan da yine öyle bir uğurlama olur. mutlaka olmalı. gerçek anlamda sezonun en kritik maçı bu. kazanıp yolu yarılayalım. gerisi bir şekilde gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın