• 11
    yine ulkemizde yanlis bilgilerle herkesin kendince bir seyler uydurdugu kilo verme yöntemi. ekmegi kes, suyu kes, sekeri yut, cocugunu kes, ac karnina sabah limonla limon tuzunu karistir, sirkeyi bas, aksamlari tavsan kaynat suyunu ic diye devam eden nedensiz ve hicbir mantikli aciklamasi olmayan bilgilerle bezenmisiz.

    oglen ve aksam yeme gunluk kalori miktarin 1200'un altina dussun vucut aclik modunu tetiklesin ve yedigin herseyi yag olarak depolasin sonra ben su icsem yariyor bana. sacma sapan götten uydurma ölum dietlerine gir bir iki haftada 5-10 kilo ver butun metabolizmanin ve direncin azina sic, sonra cogunlukla su kaybi olarak verdigin kilolari misli misli geri al.

    sevgili sözluk; istedigi ye ic, hicbir seyi kesme ama yedigin herseyin kalorisini bil, hesapla ve bazal metabolizma hizinin altinda tut, aksama kadar yatsan da, otursan da kilo verirsin. bazal metabolizma dedigimiz sey ise vucudun dolasim, sindirim, isi gibi temel enerji ihtiyacini karsilamak icin yaktigi kalori miktaridir ki bunu yas, boy ve kilonuzu kombine ettiginiz bir formulle bulabilirsiniz. "aclik modu" dedigimiz esigi gecmediginiz surece ve ögun sayinizi artirarak mis gibi olursunuz. yediginizden fazlasini yakin ki zayiflayin diet vs hikaye.

    kisaca kalori olarak formule edersek,

    kahvalti: 400 kalori (kcal)
    ara: 150 kcal
    ogle: 500 kcal
    ara: 150 kcal
    aksam: 500 kcal
    ara: 100 kcal ( yatmadan uc saat önce yemeyi kesin ac yatin)

    toplam: 1800 kcal eder.

    bazal hizin 2200 kalori olsun. gunde 400 kalori artmis olur ve 7000 kalori bir kiloya es degerdir. yani 15 gunde 1 kg verirsin. spor yapip 400 kalori de ekstra yakarsan haftada 1 kilo eder ki zaten haftada bir kilodan fazla zayiflamak son derece sagliksizdir.

    kisacasi gidip dietisyenlere para bayilmayin ya da bu isi bu kadar zor bir olaymis gibi görmeyin. son derece basit olan formul dogru utgulanirsa zayiflanir. neden kilo aldiniz? cunku bastiniz lahmacunu, dürümü, rakiyi, fistigi birayi, cipsi, baklavayi aldiginiz kalori 4000-5000'lere cikti kimi zaman. iste bu...

    ayrica eklemek istiyorum dietisyenlik kadar gerizekali, "sazan.avi" bir meslek görmedim. oraya yazacak; sabahlari 1 dilim ekmek, kibrit kutusu kadar peynir, ara ögun elma, öglen balik salatasi bik bik bik, millet de hem cile cekecek hem uste para bayilacak. oh valla ohhh...

    renktaslarim yiyin icin, keyfinize bakin ama kalori hesabinizi da bilin budur olay...
App Store'dan indirin Google Play'den alın