Ertelendi
  • 6
    2011-2012 sezonu süper finalinin ilk maçıdır. bu maçı kazandığımız taktirde pazar günü oynanacak olan maçta * fenerbahçe'ye büyük bir psikolojik üstünlük sağlayacağız. en önemli noktalardan birisi de trabzon maçının taraftarsız oynanacağını düşünürsek en zorlu deplasmanımızdır. kadıköy'e şampiyonluğu garantileyip gitmek istiyorsak bu maçı kazanmamız en kötü ihtimalle de kaybetmememiz şart çünkü fenerbahçe evinde trabzonspor'a puan kaybedecektir. trabzon'da olan malum durumlardan dolayı fenerbahçe taraftarı kendi takımları üzerinde çok büyük baskı oluşturacaklar kazanmak için. inönü bu 6 haftalık zaman diliminde oynayacağımız en önemli karşılaşma. iddaa ediyorum fenerbahçe zaten inönü'de puan kaybı yaşayacaktır.
    tabi ki bu maçta tarafımıza yansıyacak olumlu ve olumsuz durumlar mevcut. olumsuz durum emre çolak'ın uzun bir zaman sonra takımda yer alamayacak olması. * .diğer bir aleyhimize durum ise melo ve riera hakkında verilen kararın hala belli olmayışı. bu konu hakkında sözleşmeli futbolcularımızın bazılarına göre takıma hakaret ettiklerini söylemelerine rağmen ben bu maçlarda oynamaları gerektiğini düşünüyorum. tabi ki oynasalar bile takıma yansıyabilecek negatif bir enerji olacaktır. ancak emre çolak'ın da olmadığı bir maçta melo ile orta sahayı kesinlikle doldurmamız gerekiyor. sonuçta biz bu iki oyuncuya paralarını ödüyoruz ve sözleşmeleri süresince de yararlanmamız gerekiyor.
    lehimize olan durumlara gelince beşiktaş'ın formsuzluğu ve kendi evinde kesinlikle kazanmak zorunda olması çok büyük bir avantaj. bu maçta beşiktaş kazanma psikolojisiyle iyice açılacaktır ve defansta büyük boşluklar verecektir. bu büyük boşlukları daha önceki maçlarda gördüğümüz kadarıyla beşiktaş defansı kolay kolay kapatamıyor. üstelik beşiktaş defansındaki en iyi ve istikrarlı oyuncunun * oynamayacak olması da erken bir gol atmamızı kolaylaştıracaktır. ilk 15 dakikada üzerimize çok geleceklerini düşünürsek hızlı bir ataktan gol yemeden gol atmamız bu maçı koparmamızı ve üç puanı cebimize koymamızı sağlayacak. hızlı çıkabilen oyuncularımızı düşününce * beşiktaş'ın yüklendiği dakikalarda çok kolay gol bulabiliriz.
    teknik direktörleri de kesinlikle söylememiz gerekiyor ki arada inanılmaz bir fark var. fatih terim yapacağı hamlelerle tayfur havutçu'ya göre çok büyük bir farkla önde. aslında bu farka baktığımızda bile maça çok önde başlayacağız.
    beşiktaş takımının çok eleştirilmesine rağmen gol atma potansiyeli en fazla olan oyuncusu hugo almeida'da kart cezası nedeniyle bu maçta yok. yerine oynayacak mustafa pektemek'i düşündüğümüzde fiziki açıdan ve son vuruşları açısında almeida'ya göre defansımız için çok daha kolay bir oyuncu.
    sonuç olarak umarım bu maçı kırmızı kartsız, sakatlıksız bir şekilde tamamlarız ve kazanırız. şampiyonluk yolunda diğer rakipleri psikolojik olarak yıkabileceğimiz bu maçı kesinlikle kaybetmemeliyiz. eksik ve formsuz beşiktaş karşısında çok ekstra bir olumsuzluk olmadığı sürece rahat kazanabiliriz. haydi galatasaray sana güveniyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın