• 532
    galatasaraylı iki futbolcu kavga eder *, takımın hocası basını toplar, olayı a'dan z'ye net bir şekilde açıklar, bununla yetinmezler çaycısından, bekçisine herkesle konuşup, güvelik kameraları görüntülerine kadar ulaşırlar, ancak hocanın anlattığı dışında hiçbirşey olmadığını gördükleri, her şey apaçık ortada olduğu halde, bu olay üzerinden yüzlerce senaryo uydurarak gündemin tepesine oturtup; etikti, ahlaktı, kıldı, yündü günlerce tartışıp, bilinçli şekilde kamuoyunu yönlendiren güdümlü ve yancı olması cidden garip. yani bu kadar ayrı yayın organının * (tv, gazete, radyo, internet siteleri vs.) bu şekilde ortak hareket edebilmesi cidden garip. lan iki futbolcu kavga etmiş, bu olayın "haber değeri" bu kadar mı önemli? günlerdir en ufak detayına kadar deştiniz. kavga etmişler, yanlış yapmışlar, tamam. sanki çok utanılacak bir olaymış gibi mevzuyu ahlak imtihanına kadar getirdiniz.

    peki; daha dün istanbul'da özel bir sitenin içinde, akşam saat 20:30'da, birisi meşhur fenerli futbolcu ve arkadaşları, (buraya dikkat) 2 kişilik ferrari içinde 3 çıplak erkeğin zi'lzurna sarhoş şekilde aşırı hızdan dolayı sağa sola çarpıp, çitleri aşıp, yüksek bir yerden uçmaları ve arabanın ağaçlara sıkışması sonucu ölümden dönmeleri, ardından gelen tercümanın arabasının kapısını dahi bulamayacak halde sarhoş şekilde arabaya bindirilip olay yerinden uzaklaştırmaları, bunun üzerine fenerli futbolcunun evine giden polis ile görüşmemesi, sadece arkadaşlarının konuştuğunun söylenmesi, alkol testi vs. hiçbir araştırma yapılmadan konunun kapatılması "haber değeri" taşımıyor olsa gerek ki araştırılmaya dahi gerek duymuyor bu arkadaşlar. haberciler bunlar, gazeteci. yani sorsan öyleyiz diyorlar.

    siz gazetecisiniz (!) eyvallah ama bu işi bu kafada yapıyorsanız ki yapıyorsunuz, aklınızda bulunsun biz de koyun değiliz be kardeşim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın