• 4667
    uygulamaları ile eleştirilen sözlük. *

    son 4 gündür ünlü veya ünsüz yazar alımlarında haksızlık yapılmakta konusunda atlanan bir konuyu açıklamakta fayda var. çaylak yazarlar halen beklemekte düşüncesiyle galatasaray'lılar bekletilmemeli ve açıklama yapılmalı diyerek bir yazı yazmıştım. (bkz: #916280) aynı gün açıklama geldi gerçekten bekleyen yazar bir elin parmaklarını geçmemekte şeklinde (bkz: #916566)

    bu açıklama içindeki bilgileri doğru kabul etmeliyiz. yani 4. nesilden hak edip bekleyen sayısı açıklamaya göre çok çok az.

    ünlü, ünsüz yazar alımları için düşüncelerimi de kısaca yazmak isterim.

    1. bir yazı okudunuz ekşi sözlük veya başka bir yerde. adam galatasaray'ın hakları veya galatasaray hakkında kafa yormuş. hemen davet edilmeli. niye? adam galatasaray'lı ve yazdığı ile zaten yazar özelliklerini göstermiş.
    2. hemen herkes sıra bekledi. sıra beklemeden üye yapmak haksızlık yaratır mı? olmaz. amaç galatasaray'ın geleceği ve hakları, bu konuda adalet arama. adalet aramaktaysan engin tuzcuoğlu istifa etmelidir başlığı var orada adalet arayabilirsin. ha amaç galatasaray değilde ilim ve edebiyat yazarlığı, veya ego vs ise o zaman bu uygulama adalete aykırı. kaldı ki yukarda açıklama var, hak ettiği halde bekleyen kişi neredeyse yok gibi. açıklama palavra ise o ayrı. * bu sebeple davet ile yazarlık bence çok olumludur. burası unutmayın ekşi sözlük değil amacı ve hedefi belli bir sözlüktür.

    örneğin adnan öztürk'de bu sebeple davet edilmelidir. yazar yapılan ünlü diye adlandırılan yazarlara sövmek ise çok ayıptır. davete icap edip gelmişler kırmayalım haksız yere kimseyi. ünlü demek ise ayrıca çok tuhaf. ismi sebebiyle değil galatasaray'lı olduğu bilinen ve bu yönü ile takdir gördükleri için davet edilmişler.

    sözlük hakkında evet eleştirilecek çok yön var. olabilir.

    örneğin;
    a. kadroculuk vasıtası ile ayrımcılık. iliklere kadar işlemiş bu konu. sorunun %90'nı yazarlar kaynaklı.
    b. takıma %100 zararlı ifadelerin ve yazıların sözlükte bulunuyor olması.
    c. diğerleri zaten daha önce yazılmıştı. (bkz: #920547)

    ayrımcılık konusunu da açıklamak gerekli. daha önce yazıldı cimbombastic isimli troll; ünal aysal ve fatih terim hakkında son derece ağır ifadelerle bir takım yazılar yazdı. aynı şekilde bazı sporcular içinde. ancak bu troll ne zaman kadrosu yüksek bir yazar hakkında da benzer bir yazı yazınca bu yazar sözlükten uçuruldu. halbuki başkan ve hoca hakkında yazdıkları sebebiyle çoktan uçurulması gerekirdi. yani kadron yüksek ise takımın menfaatlerinden daha yüksek koruma altında olabilmektesin. üstelik o troll kadrosu yüksek yazardan önce özellikle 4. nesil bir çok yazar hakkında da ciddi saldırgan yazılar yazmıştı. burada kadrosu yüksek yazarın durumu değil takımın menfaatlerinin öncelikle korunması çok önemlidir.

    yok öyle değil diyenler için yazıyorum denemesi bedava. örneğin engin baytar, servet çetin, sabri sarıoğlu, necati ateş hakkında atıp tutanlar kadrosu yüksek bir yazar hakkında aynı formatta yazı yazsınlar ve bu durumu bir denesinler, bakalım başlarına neler gelecek?
App Store'dan indirin Google Play'den alın