• 120
    kendisiyle alakalı olarak "çok abartılıyor, takım içerisinde olur şeyler bunlar canım ne olacak?" diyenleri dehşet içerisinde izlememe neden olan kavgadır.

    yahu, bir kupa alalım da gerisi önemli değil hırsı bu kadar mı bürüdü gözünüzü? felipe melo'nun yaptığı hareket, tüm evrensel ceza kanunlarında düzenlendiği şekliyle bir suç, örf ve adet kurallarına göre ahlaka aykırılık, ilahi ve beşeri tüm dinlere göre bir günah teşkil etmektedir. bu suç, evrensel ilkelerle, uluslararası antlaşmalarda ve kanunlarla korunan vücut dokunulmazlığı ihlali teşkili olup türk ceza kanunundaki adıyla kasten yaralama suçudur ve türk ceza kanuna göre 1 ila 3; duruma göre 2 ila 5 yıl arası hapis cezası yaptırımı öngörür.

    kaldı ki, toplumda bu kadar gözönünde bulunan, 5 yaşından 70 yaşına kadar binlerce insanın adını sırtına forma diye geçirip rol model aldığı bu insanların bu ahlaksız davranışlarının normalleştirilmesinin sonuçlarını polat alemdar kılıklı lise öğrencileri vasıtısıyla ülke olarak yıllardır görmekteyken "ama iyi oynüyori ruhunu koyüyor, şampiyonluk pastasındaki en büyük paylardan biri onün" diyerek durumu geçiştirilebilir olarak değerlendirmek, galatasaray geleneklerine aykırı, her şeyden önce ayıp ve kocaman bir günahtır.

    her ne sebeple olursa olsun, spor gibi barışın ve farklılıkların bir aradalığının temsili bir dalın en büyük oyunu futbolda, bir futbolcunun başka bir futbolcuyu, meslektaşını o hale getirmesi kabul edilemez, edilmemelidir. "ama çubuklu tosunun hep böyle şeyler yapması:(" sui misali emsal olmaz, emsal oldurmaya çalışan ergendir, erkek değildir. erkeklik şiddet, şiddeti normal saymak hiç değildir.

    şu fotoğrafa bakın ve elinizi vicdanınıza koyun: http://i.milliyet.com.tr/...oyunca--2172736.Jpeg

    sırf fotoğraftaki adam iyi oynamadığı için "heheh iyi olmuş" demek, galatasaraylılığa, adamlığa sığar mı?

    sırf "10 gol attı, şu kadar da asisti var:(" olduğu için bunu yapmak diğer tarafı haklı çıkarır mı?

    fotoğraftaki gözü mosmor olan adam elmander olsaydı mesela, aynı iştahla savunulacak mıydı melo?

    hırs ayrı şeydir, delilik ayrı şeydir; bir anlık kızgınlık ayrı şeydir, psikopatlık apayrı şeydir. fatih terim adam eder lakin bir psikiyatrist değildir. galatasaray büyük bir kulüptür lakin bir psikolojik tedavi merkezi değildir.

    nihayet, olayın içyüzü ne olursa olsun, isterse ağır tahrik denilsin; 45 saniye falan yalan olsun hiç önemli değil, yukarıdaki fotoğraf yeterlidir ve bu olay neticesinde felipe melo adlı hasta adam galatasaray'dan "s*ktir olup" gitmelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın