• 813
    --- alıntı ---

    futbol federasyonu’nun yaşanan şike olaylarıyla ilgili vereceği karar, camiayı tedirgin ederken bundan en çok etkilenen kulüp de galatasaray görünüyor. federasyonumuzun konuyla ilgili vereceği iki karar var. birincisi; hiçbir kulübümüz şike olaylarına karışmamıştır. ikincisi; 58. madde değişirse, puan silme yoluna gidebilir.
    en kısa zamanda 58. maddede değişiklik olacağını düşünüyorum. elbette en son karar merci uefa’dır. federasyonumuz ‘türkiye’de şike yapılmadı, bütün kulüpler suçsuz’ da dese, veya ‘suçlu takımlardan 5 puan, 7 puan sildim’de dese gene son kararı uefa verecek.
    görünen o ki başbakanımızın, thatcher benzetmesinden sonra ‘türkiye’nin futbolu temizdir’ denecek. uefa disiplin kurulu bu karardan sonra toplanacak, büyük olasılıkla türk futbolu cezalandırılacak. şayet uefa kulüplere ceza verirse, milli takımımız, ligde bu senenin şampiyonu, hepsi gelecek sezon avrupa’da maç yapacak. ülke futboluna ceza verilirse, milli takımımız dahil takımlarımız avrupa defterini kapatacak. hakemlerimiz avrupa’da maç yönetemeyecek. hazırlık maçı bile oynayamayacağız. kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti’nin konumunda olacağız...
    galatasaray yönetimi, taraftarı, camiası çırpınıyor.avrupa’ya gidemezlerse, çok büyük bir hukuk savaşı başlayacak. önce tff’yi mahkemeye verecekler, daha sonra olacakları düşünmek bile istemiyorum. fenerbahçe’nin verdiği direnişi sokaklara dökülerek bu kez galatasaray verecek. başkan ünal aysal’a güven tam. camia her türlü yetkiyi veriyor. yani ‘kavgaya hazırlan, sonuna kadar seninleyiz’ mesajını veriyor.
    aslantepe türk telekom arena devletin. galatasaray ile 49 yıllığına kiralama mukavelesi yapılmadı. ortak görüş, stat elimizden alınmış olsa bile gidip herhangi bir statta oynayalım, ama onurumuzdan en ufak taviz vermeyelim şeklinde. bu şartlar altında aysal, kesinlikle hiçbir yere gidemez. galatasaray için zor günler federasyonun alacağı karardan sonra başlıyor...

    --- alıntı ---

    osman şenher'in 5 nisan 2012 tarihindeki, milliyet spor köşesindeki yazısı. http://milliyet.com.tr/d/t.aspx?ID=1524199
App Store'dan indirin Google Play'den alın