• 865
    gozumde kesinlikle joseph guardiola doneminde oynadigi futbol, frank rijkaard - johan cruyff doneminde oynadiginin yanindan gecemeyecek takim. bunu ne bu sene real madrid'i destekleyen biri olarak ne de troll vb. olmak icin falan soylemiyorum.hatta frank rijkaard'a olan saygimla falan da alakasi yok. joseph guardiola oncesi barcelona sonuca giderken goze zevk veren oyunu onde tutardi, ronaldinho, samuel eto'o, xavi ve yer yer ludovic guily oynadigi donemde surpriz katkilar yaparken gercekten herseyiyle goz zevki verirdi yense de yenilse de.simdiki barcelona kazanmak icin herseyi yapan ve guzel futbolu falan pek iplemeyen bir takim oldu.insanlarin sempati duyarken birden tepkili cikislar yapmasinin sebebi aslinda bu. hakem hatalari, yerden kalkmayan barcelona'lilar ve en ilginci o sasali futbolundan sonra sadece paslarla rakip kaleye gidip, rakibi uyutmaya dayali gercekten bunaltici futbollari artik sinir bozmaya basladi uluslarasi arenada. bu temel sebeplerin yaninda bircok benzeri sebeplerle artik pek sevilmiyor barcelona. frank rijkaard ya da bazilarinin iddia ettigi gibi perde arkasinda johan cruyff doneminin barcelona'si rakibi eziyordu, her cesit varyasyon deniyordu bu barcelona ise topu daha cok ayaginda tutup pas yapip uzun top, ara paslariyla gol ariyor. unutmamak lazim, topla cok oynayip orta sahada pas yapmak, guzel futbol ya da rakibi ezmek demek degildir.

    sunu da dusunmek lazim, bugun barcelona'nin basinda bulunan guardiola, turkiye gibi bir ulkede hoca olsa, rijkaard'in yarattigi - iyi hoca kotu hoca demiyorum sonucunu da tartismiyorum ne olur rijkaard fanatigi bilmem ne falan demeyin yine sadece bir ornek veriyorum kendi capimda - etkiyi yaratir medya ve taraftarda?ancak aykut kocaman'a dandik bir sampiyonluktan sonra imparator falan diyen fenerbahce'nin basina gecip fenerli medyanin uber destegini almazsa zor.cunku kim ne derse desin, yillar onceki barcelona ronaldinho'su, eto'o'su, puyol'u, xavi'siyle ve sonradan katilan genc yetenek lionel messi'si ile takim halinde oynayan yildizlar topluluguydu, hakkini da veriyordu guzel futboluyla.simdi ki gibi her mac ayni hareketlerle messi'ye falan bindirip araya kacmalardan medet ummuyordu.

    o barca seviliyordu bu barca cogu yerde tepki topluyor.sebebi de aslinda joseph guardiola'nin anlayisi oldugu kanisindayim. ronaldinho'lu barcanin hastasi olan biriyim ve boyle dusunuyorum sahsi olarak en azindan.

    bunun en buyuk kaniti olarak da rijkaard ve mourinho'lu donemlerdeki barcelona-chelsea maclarini hatirlatmak istiyorum.liste yapilsa buyuk ihtimal dunya tarihinin en guzel maclarinin icinde ust siralari isgal edecek maclar bu eslesmede yasandi, hem gol hem seyir zevki olarak. simdiki barcelona o futbol feslefesinin yanindan gecemez benim gozumde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın