• 86
    tek kelimeyle harika bir ligdir. benliğimde oluşan italya sevgisinden dolayı kendimi bildim bileli elimden geldiğince bu ligi ve özellikle a.c milanı takip etmeye çalışırım. bir kere bu lig diğer liglere göre daha defansif ve sert oynanıyor ve bu özellikleriyle de başka dünya liglerinden sıyrılıyor. ligin takımları bir çok tarihsel özelliği bir arada barındırıyor ve amblemlerinde, taraftar topluluklarında da bu özellikler açıkça görülebiliyor. çok defansif bir lig olarak tanımlanmasına karşın izleyen ve takip eden kişileri futbola doyuruyor, fazla defans yapıldığı için kolay değil yaratıcı goller ligin her haftasında görülebiliyor.
    ligin takımları çok iyi defans yaptıkları için bu oyun anlayışına alışık olmayan diğer ligdeki takımları uluslararası turnuvalarda oldukça zorluyorlar.kimsenin beklemediği şekilde beklenmedik yıllarda bu ligden bazı takımlar uluslararası kupaları kaldırıyorlar. ligin iki dev takımının aynı statta maç oynaması da bence oldukça ilginç. bu statta her hafta bir maç oynanıyor ve oraya turist olarak gittiğinizde her hafta maç izleyebiliyorsunuz.
    serie a diğer liglere oranla daha fazla efsanevi oyuncu çıkarabiliyor. mesela alessandro del piero,maldini ve bence şu an bile efsane olan luca toni, zlatan ibrahimovic ikilisi gibi. maçların defansif oynanmasına rağmen gollü geçmesinin nedeni de lig takımlarının defansı iyi kurguladıkları kadar ofansif taraflarını da hiç azımsanmayacak biçimde mükemmel tasarlamaları. genelde tek forvet oynuyor bu takımlar ama o tek forvetler de inanılmaz yetenekli mesela totti, alessandro del piero, zlatan ibrahimovic, zamanında luca toni gibi. ayrıca her ne kadar bu konuda tartışılsa bile bence dünyanın şu an bile en iyi kalecisi buffon bu ligde oynuyor ve ilerleyen yaşına rağmen hala italya milli takımının değişilmez ismi konumunda.
    yani işin özüne inersem severek takip ediyorum, maçlarını elimden geldiği kadar sık takip etmeye çalışıyorum ve hem bu ligde hem de dünya çağında efsane olacak oyuncuları da merakla bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın