resim
Milan Baroš
Takım:Vigantice
Mevki:Santrfor
Yaş:42
Boy:1.83
Uyruk:Çek Cumhuriyeti
  • 3722
    öncelikle belirtmeliyim ki son günlerde beğenmediğimiz golcümüzdür milan baros.

    peki milan baros'u tanıyabiliyormu oyuncularımız? elmanderle son zamanlarda çok iyi anlaşıyordu. biri sabit dururken diğeri alan boşaltıyordu paslaşıyorlardı. peki necati'nin şu an formsuz olmasının da etkisiyle baros ile strabzon maçındaki uyumsuzluğu dikkatten kaçmadı mı? 3 defa aynı topa girdiler 2 sinde birbirlerine tosladılar. 3 defa birbiri ile paslaştılar 2sinde necati baros'un eli ile gösterdiği yere değil farklı yere attı baros sprinte kalkmışken. 1'inde de necati yere indirildi. maçtaki penaltı pozisyonunu sağlayan sabri'nin ortası önce sağ korner direğinin orada (ki orada ne işi var?) sabri'ye topu aktaran adam da barostu.

    baros'un etkili olması için 2 koşul vardır. 1-arkasında gerard-lincoln gibi derin paslar atacak onun sprintlerine anında yanıt verecek oyuncu. ki yanında arkası dönük oynayan top tutan bir forvette yanında olmalı (ümit karan-nonda gibi) 2- kanatları aktif kullanıp orta sahadan gelecek oyuncuların gol yollarına girmesi. peki gs hangisini yapıyor bu sene? yüksek gol yapma ortalamamız var. 2 pozisyona girip, 1'ini atıyoruz. misal kral dediğimiz hakan şükür zamanı, 10 pozisyona girerdik 1'ini atardı kral. (bunu kıyas anlamında söylemedim) gs futbol takımı oyunu ileride kabul eden bir takım değil ne yazık ki. takımımızın merkez noktası melo'nun oyunu nerede oynadığına bağlı. bir çoklarının beğendiği stoperlerimiz aslında takımın bu oyununun müsebbibi. semih de ujfalusi de geriden oyun kuramıyor. özellikle semih, önü boşken bile topu ileri sürmüyor. o zaman melo eli mahkum geriye kayıyor, topu stoperlerimizden alıyor ve oyunu kurmaya başlıyor. o zaman da takımın boyu uzuyor, hatlar arasında 60 metrelik mesafeleri rahatca görüyoruz. (maçı staddan izleyen herkes bunu görüyordur) modern futbolda oyuncuların daha optimal kullanımı açısından, defans ile santrfor arasındaki mesafe 30metreden fazla olmamalı. ve bu anlayışla oynayan takımlara karşı yaklaşık 10 metrede 3 oyuncu çalımlayacak yeteneğiniz yada hızınız yoksa ara paslarını kullanmak gerekir. (barcelona durağan oyununu bu ara pasları ile sağlıyor yada oyunu kanata aktarıyor).

    milan baros gibi oyuncular modern futbolun ön gördüğü oyunculardır. bizim ülke olarak futbol anlayışımız bozuk. amele gibi koşmayı doğru bir anlayış olarak görüyoruz. şu an burda bir oylama yapsak herkes 4-4-2 süper sistem diyecektir. galatasaray'ın kanat oyuncusu olmadığı için 4-4-2 oynamak zorundayız ama cl'ye gidersek 4-4-2 ile bizi hallaç pamuğu gibi atarlar. 4-3-3 sahaya eşit anlamda yayılmamızı sağlayan sistem. hatta güçlü takımlar artık rakibe karşı 3-3-4'e dönmeye başladı.

    konuyu dağıtmadan, baros ile şu 8 maçı oynayacağız. o zaman ona göre bir yapılanmaya gitmemiz lazım. kanatlarını kullanamayan futbol takımı olmaz. biz bir şekilde bugünlere kadar geldik. misal ilk fb maçında yarım kanadımız olsaydı maçın skoru basketbol skoruna dönerdi. ama bulabildiğimiz tek kanat oyuncusu aydın da sakatlanınca tıkandık kaldık. trabzonspor, bjk,fb gibi takımlara karşı geriye düşersek kanatsız o kapalı savunmaları hiç açamayız. o zaman baros'u oynatıp küfür ettirmenin de manası yok. sonuçta bu deveyi ya baros'la güdeceğiz ya baros'la güdeceğiz. sezon sonu gider gitmez (ki bence de gidecektir) bu taraftarın şu an konuşması gereken bir mevzu değil. iyi giden tekere çomak sokmaya meraklı amma taraftarımız var anlamıyorum. takım şampiyonluğa gidiyor necati oyundan çıkarken ıslıklanıyor. allahtan aklı selim galip geliyorda ıslıklayanları susturuyor, alkışlarla çıkıyor oyundan. taraftar ile seyirciyi ayıran ilk koşul taraftarın bir sinerji yaratması ve o sinerjiyle yarattığı pozitif enerjiyi takıma yansıtmasıdır. bu yüzden takım top oynarken tezahurat yaparız. takımı motive etmek için, gaz vermek için, pozitif enerji yollamak için. ama taraftarlığın ne demek olduğunu daha çözemeyen bir grup var yeni ali sami yende. çünkü geçen sene 18bin kişiye oynarken bu sene 35bin kişiye oynuyoruz. kaba bir hesapla 17 bin seyirci var taraftar çizgisine çekmemiz gereken.

    teknik yönetimin de baros'a güven aşılaması gerekiyor. çünkü önemli, kritik maçlarda gol atacak bir oyuncu varsa şu an için ilk sırada yazılacak isim barostur. biz tribünde o sinerjiyi veriyoruz o da bizi mahçup etmeyecektir. sene sonunda giderse yolu açık olsun. kalırsa aynı heyecanla desteğe devam edeceğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın