resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 1226
    futbolcuların maçta giyeceği formaları özel yapıyorlar bildiğim kadarıyla. store'daki bir eleman söylemişti bir zamanlar. bizim taraftar formalarından farklı olarak fazla ter çekmiyor, ağırlaşmıyor.
    http://gss.gs/Dxj
    bu fotoğrafta saklı yani herşey. bu formayı terden vıcık vıcık hale getirmek demek, insan üstü çabalamak demek. açık, net.

    o kadar çok efor sarfediyor ki bu adam... koştuğunun yarısı kadar koşsa, çabaladığının yarısı kadar çabalasa yine yeterli olur yani. ama, "enayi miyim ben kendimi paralıyorum, bir standart tutturayım, kendimi riske etmeden paramı alayım" demiyor. elbette para alıyor top oynamak için, bazı şeyleri zaten yapması lazım. ama elmander "yapmakla yükümlü olduğumu yapayım, yeter." demiyor ki, ortaya yukarıdaki fotoğraf çıkıyor. düzgün, dürüst bir insan demek ki. her mesleğin yazılı olmayan kuralları var. bu adam da futbol etiğinin kitabını yazar.
    ben bunu gördüm ya bu sezon. bu yüzden johan elmander adını yazdım nah şuraya, sol tarafa. altına da yukarıdaki fotoğrafı yapıştırıp, "önemli!!: zor zamanlarda unutulmayacak" diye not düştüm.

    öyle bir adam ki bu, maç başına koştuğu mesafeyi 40'la çarpınca buradan adana'ya yol oluyor. insanüstü çabasıyla unutturuyor bize ama, özünde "insan" yani. sakatlanabilir *, form düşüklüğü yaşayabilir, arkasında-yanında-berisinde oynayanla uyum sağlayamayabilir, olur ya; sahada bizim bu sezon tanıdığımız elmander gibi durmayabilir. işte o zaman ben duygusal, romantik, hayalperest, pabucumun galatasaraylısı, yabancı hayranı, görmemiş vb. olarak, yazdığım notu hatırlayacağım.unutmayacağım.
    futbolcu bu. kariyerinin inişi olacak, çıkışı olacak. galatasaray'a emek vererek kalbimde yaptığı yerini, inişinde silip atmayacağım. kötü oynarsa, galatasaray'a yeterli gelmemeye başlarsa bir gün, hala galatasaray forması üstündeyken onun bunun gazına gelip "gitsingitsingitsingitsin" demeyeceğim. bir gün* gerçekten gitmesi gerekecek belki, o zaman da ona buna yem etmeyeceğim bu adamı. kol kırılacak yen içinde kalacak. sezon sonuna kadar sabrederim herhalde "aslında elmander satılabilir, yerine de şu alınabilir" demek için, ölmem ya? ter çekmeyen formaya ter çektirdiği günler için, çabası için, insanlığı için, bize kazandırdıkları için... her şeyden önce de üstündeki galatasaray formasının hatrı, adının önündeki galatasaray futbolcusu sıfatı için.

    yani açıp bakılabilir milan baros ve harry kewell başlıklarına neler yazılmış. daha doğrusu "bir zamanlar neler yazılmış" ve "sonra neler neler neler yazılmış". hepsi okunmalı. yazılan aşağılayıcı, küçük gören, "ne illetmiş kurtulamadık gitti", "bir gitsin de hele, bir gram özlenmeyecek" temalı yazılar gün gelecek onun başlığına da yazılacak ya, işte ben onlar için olduğum gibi yine buralarda olacağım. tıpkı galatasaray'ın zor zamanlarında olduğu gibi, galatasaray futbolcusunun da zor zamanlarında tam burada olacağım. hani sevgi emektir ya, benim verdiğim emek de bu işte... sabırla, saygıyla, hatırlayarak; onlar için, galatasaray için burada olmak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın