resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 1464
    bu adam değeri ancak yokluğunda anlaşılan futbolculardan. bazen hiç göze batmadan mükemmel işler yapabiliyor. bu maçlar genelde asist yapmadığı veya gol atmadığı maçlar oluyor. bazı maçlarda ise çok görkemli bir futbol oynayabiliyor. amma velakin melo'nun kariyerinin başından beri çözüm bulamadığı bir defosu var o da bazı önemli maçlardaki konsantrasyon düşüklüğü. sezon genelinde çok iyi oynasa da bazı kilit maçlarda takımı aşağı çekebiliyor.
    bu negatif özelliği onun performansını istikrarsızlaştırıyor. fiorentinadayken de bu böyleydi. juventusta da aynen devam etti. bize geldikten sonra da sürüyor. juventus kariyerinde bu defosu çok göze batmıştı. ama bundaki ana etken özellikle kulüpteki huzursuzluk ortamıydı. galatasaray onun için küllerinden yeniden doğabileceği bir kulüp potansiyeli taşıyordu. gs'ye gelmesinin en büyük sebebi de buydu.
    bu seneki floryadaki olumlu ortam melo'yu da etkiledi. oyun olarak fiorentina günlerini hatırlatan, istatiksel anlamda geride bırakan hatta zirve yapan bir melo izledik. türkiyedeki futbol kalitesi melonun krallığını ilan edebileceği kalitededir. bu yüzden çok fazla istikrarsız bir futbol sergilemedi diyebiliriz. özellikle bazı kötü oynadığı maçlarda gol atması ve anadolu takımlarının melo'nun oyundan düşmesini cezlandırabilecek oyunculara sahip olmamaları bu defosunu daha da arka plana attı. ama ilk yarıdaki beşiktaş deplasmanı ve saraçoğlundaki fenerbahçe maçındaki performans düşüklüğü alarm niteliğinde olan maçlardı.
    tabiki her maçtan en yüksek performansını bekleyemezsiniz ama fenerbahçe deplasmanı gibi zirve maçıında daha iyi olması beklenebilirdi. melo özellikle iç saha maçlarında yüksek performans gösteren futbolculardan birisi. hırslı, duygusal, savaşçı bir yapısı var ki bu özellikler onun taraftarla muhteşem bir bağ kurmasını sağlıyor.

    gelecek seneki 3 kulvarda mücadele edecek takımda rol alacak mı şu an için belirsiz. ama şahsi düşüncem imparatorun felipe melo gibi bir futbolcuyu kolay kolay bırakmayacağı yönünde. melo herkesin bildiği gibi piskopat bir karakter. çok hırslı ama bu hırsı bazen anlamsız kartlara neden olabiliyor. dünya kupasında ve italyada bunlara şahit olduk. ama bu savaşçı ve hırslı piskopatlığı olumlu anlamda sahaya yansıttığında oyuna, sahadaki oyunculara ve tribündeki taraftara etkisi inanılmaz oluyor. gs'nin geçen seneki gibi umursamaz ve kırılgan futbolculardan oluşan bir sürüden bugünkü oyunda geri düşse bile yılmayan, 90+larda gol arayan, takım arkadaşına yardım eden, gollerde hep beraber sevinen bir takıma evrilmesinde melo'nun payı yadsınamaz bir gerçek.
    melo türkiye liginin gerektirdiği gibi sert futbol oynuyor. ayrıca melo dünyadaki en teknik ve oyun zekası en yüksek defansif ortasahalardan bir tanesi. eğer rakip kaleye daha yakın oynmaya başlarsa ondan defans arkasına öldürücü paslar, sert şutlar daha çok asist ve gol görebiliriz.
    yıllar sonra şampiyonlar liginde oynayacak olan galatasaray için istikrarlı performans gösteren bir felipe melo çok büyük bir kazanç olur. eğer lass diarra gibi bir piskopat ya da cambiasso gibi bir usta getirmeyeceksek melo her açıdan eldeki en iyi alternatiftir.

    not: lass özelinde şu demek isterim ki gelirse melodan daha büyük etki yaratır oyunuyla. ama takım içi huzursuzluk yaratması çok olası. çünkü kafada birkaç tahtası noksandır. bu yüzden melo candır. tabii ki bir cambiasso değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın