• 5119
    fenerbahçe futbol takımının, önmüzdeki yıllarda, şike sürecinden bağımsız olarak içine düşeceği durumu burada (bkz: fenerbahçe futbol takımı/@pantellica) naçizane yazmaya çalıştım. öngördüklerimin tamamı gerçekleşmese bile, çok büyük bir kısmının gerçekleşeceğini tahmin ediyorum.

    iflasın eşiğindeki beşiktaş'ın ise, para edecek oyuncularını satıp küçülmeye gideceğini tahmin etmek çok da zor değil.

    galatasaray'ın tam bu noktada, önümüzdeki 3-4 sene boyunca türkiye ligini domine etmesi gerekiyor. yanlız bu dominasyon sadece yurt içi sportif başarı ile sınırlı kalmamalı. bu dönemde galatasaray'ın 4-5 kez arka arkaya şampiyonlar ligine katılması gerekiyor ki maddi anlamda da rakipleriyle farkı açabilsin (u: zaten an itibarıyla maddi anlamda ciddi bir toparlanma sürecinde ve hali hazırda muazzam stad / store geliri mevcut) . eğer bunu başarabilirsek; bütçe farkı kadro kalitesine, kadro kalitesi sportif başarıya, sportif başarı da prestije ve tekrardan maddi kazanca dönüşecektir.

    bütün bu yazdıklarımın olabilmesi için en önemli adım * , bu sezon * 7-8 kişilik bir takım omurgası yaratılarak atıldı.

    bu omurga, iki tane 20 yaşında altyapıdan yetişme oyuncu içeriyor ve bu omurganın yaş ortalaması 26-27 * . yani artık galatasaray'ın her sene milyonlarca euro harcayıp 4er 5er transfer yapmasına gerek yok. bu takım kimyasını korumak adına ve maddi anlamda inanılmaz bir avantaj.

    yönetimin önünde son adımı atmak kaldı. zaten ilk 11 için bir sorun yok. son bir kere ellerini ceplerine atıp, son bir kez ama sağlam bir şekilde atıp, ne pahasına olursa olsun felipe melo'nun bonservisi ile birlikte ilk 11 için bir kanat ve bir forvet oyuncusu olmak üzere sadece 2 transfer yapmalı.

    diğer takviyeler ise, gerçekten çok zayıf olan galatasaray yedek kulübesini güçlendirmek adına yapılmalı.ek olarak da önümüzdeki 2-3 sene içinde emro çolak/semih kaya muadili bir iki adet altyapı oyuncusu çıkarırsak, o zaman ciddi anlamda farkı açarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın