• 207
    öncelikle söyleyeyim ki karşı taraf bi şeyler düzenliyor gibi ama ne olacağını maç günü görürüz. "11'de 11 yaparsak şampiyonuz","şampiyonluk maçına çıkıyoruz","bayrama 5 gün kaldı" açıklamaları pek bi garip. yalnız şunu da bilmeliler ki eğer o stadda yine futbolcularımızı sindirmeye yönelik terör olayları yaşanırsa bunun cevabı fena verilir. altında kalırlar.

    neyse, bunu geçelim.

    onlardan daha kaliteli, daha mücadeleci ve daha iyi bir ekibiz. bunu saha dışı olaylarla dengeye getirmeye çalışmaları ihtimaline karşılık çelikten bir iradeyle o sahaya çıkmalıyız. olacakları iplemeden, sahte delikanlı fenerli futbolcuların provokasyonlarına gelmeden oyunumuzu oynamalıyız. hatırlayın, 2009-10 sezonunda orada oynadığımız maçı. roberto carlos bile keita'yı sinirlendirmek için adamı kündeye getirmeye çalışmıştı. sonrası kırmızı kart oldu. diyeceğim o ki, biz futbolumuza bakalım.

    hurrraaa diye saldırmamamız gereken maçtır aynı zamanda. dokuz puan önde olan biziz. inisiyatifi elimizde bulundurmak elbette önemli ama bu, maç başlar başlamaz, defansta boşluklar bırakma pahasına akıncı birlikleri gibi rakibe hücum etmemizi gerektirmez. bir puan da işimizi fazlasıyla görüyor çünkü. "yine kazanamadılar" geyiklerini siklemiyorum bile. ben alacağım kupaya bakarım. bir puan da iyidir yani.

    rakibi durduracak savunma gücümüz kesinlikle mevcut. muslera, eboue, ujfalusi ve semih'in kaliteleri belli. hakan balta da toparlanıyor. maç başında defansa gömülmeden, gazlarını alıp oyunlarını bozarak onları kontrolsüz futbola mahkum edebiliriz. gerisi kolay olur zaten. dediğim gibi, daha iyi bir takımız biz. ne yaptığımızı biliyoruz.

    oyunu dengede götürdüğümüz her dakika daha bir bilinçsiz saldıracaklardır. ya da saldırmak isteyeceklerdir. işte bu noktada selçuk-melo-emre-engin orta sahasının değeri anlaşılabilir konuma gelecek. dördü de topu iyi kullanıyor çünkü. tek bir pasla forvetlerimizi pozisyona sokabilecek kalitedeler. dokuz puanın avantajı burada. biz sakin olması gereken tarafız. geriye düşsek bile tek bir golle psikolojilerini alt üst edebiliriz.

    bir ya da üç puana giden yol belli.

    1- rakip taraftarın ve oyuncuların provokasyonuna gelme.

    2- bugüne kadar rakiplerini teker teker dize getirdiğin mücadeleni ve futbolunu sahaya koy.

    galatasaray, kadıköy'den alnının akıyla çıkmasını bilecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın