• 225
    derbilerin artık tek tarafa döndüğünü gösteren maç oldu. maçtan önce şöyle fark atarız böyle ezeriz düşünceleri vardı. tamam, takıma güven güzel bir şeye ama fenerbahçe'den çok daha iyi, etkili bir rakip vardı. maçın zor olacağı belliydi. teknik analize gelirsek :

    muslera : maç boyu kendisini çok zorlayan bir top gelmedi. yediği gollerde yapabileceği bir şey yoktu. onun dışında muslera her zamanki muslera. küllerimizden doğuşumuza katkın yadsınamaz. iyi ki buradasın, burada da kalacaksın.

    eboue : karşısında simao gibi seri, teknik ve her an şapkadan tavşan çıkarabilecek bir adam vardı bugün. fener'e gol attı, beşiktaş'a karşı da asistini yaptı. defansta bazen yerini kaybetti, ama takım olarak o başkasının açığını kapatırken başkası da onun açığını kapattı. ilk yarı sağ açık gibi oynadı. stsl'ye şimdiye kadar gelmiş en iyi 3 sağ bekten biri. şimdi ise en iyisi. ayrıca ilk yarıda veli* ile olan bir sürtüşmesi vardı. ama gitti soyunma odasına giderken carvalhal'ın elini sıktı. ilk yarıdaki maçta kendisine yapılanlara karşı çirkefleşmedi.

    semih kaya : ne gökhan zan ne servet çetin. sen oyna, hata yap yine oyna. bugün de sırıtmadı. erken gördüğü sarı kart belki sertliğinden ödün vermesine neden oldu ama yine başarıyla işini yaptı. kendisi değil de başkası kendi kalesine atmış olsaydı muhtemelen çok sinirlenirdim. ama semih hata yapsın, şimdi yapsın. şimdi yapsın ki ders çıkarsın. servet'in kendi kalesine atmasındansa semih atsın. pozisyon bilgisi, kafa topları, riske girmemesi takdire şayan.

    ujfalusi : bir şey söylememe gerek yok sanırım. her maç ağzımıza defansif bal* çalıyor. emniyet subabı.

    hakan balta : yer yer bazı hatalar yapsa da, hatta yediğimiz ikinci golde şans eseri top boştaki quaresma'nın önüne düşse de, ben bu kadar hücuma katıldığı başka maç hatırlamıyorum. quaresma'ya karşı çok fazla açık vermedi. yine standart oyununu oynadı bizdeki.

    engin baytar : maçın genelinde hücum anlamında çok etkili olamadı, yine herkesin arasına dalıp top kaptırdı ama defansif anlamda yine bitmeyen enerjisiyle takım savunmasına katkıda bulundu. ancak şahsi kanaatim yine faydalı bir oyun ortaya koyduğu yönünde. kendisi yerine melo'nun oyundan alınması ve kendisinin ortaya çekilmesiyle iyice risk almamıza rağmen fatih hoca'nın da kendisine ne kadar güvendiğini gösterdi.

    felipe melo : erken gördüğü sarı kart onu da sertliğinden uzaklaştırdı. ancak son maçlarda tekrar yükselen bir grafiği var. kendisini de buradan tebrik ediyorum, kariyerinin gol rekorunu kırdı. orta sahamızın ortasında oynayan oyuncularımız ligin bitimine 6 hafta kala 16 gole ulaştı. geçen senenin acısını çıkarıyorlar selçuk'la sağolsunlar. attığı golde de bazuka gibi köşeyi iyi gördü, defansın arkasına yaptığı koşu ayrı bir güzeldi. bonservisini aldır oğlum.

    selçuk inan : birader sana ne diyelim artık yaaaa!! melo'ya attığın pas ayrı güzel, elmander'e yaptığı asist ayrı güzel. bana göre maçın arka plandaki kahramanı. işini sessiz ve derinden yapıp çok göz önünde bulunmadığı için pek akla gelmiyor belki ama, elmander-baros çimentoysa kendisi binanın temelidir. ayrıca asist yapmak gol atmaktan daha zordur. çünkü asist hanene +1 eklenmesi senin kaderine bağlı değildir. bu adam çatır çatır asist yapıyor yahu.

    emre çolak : kanattan içeri doğru kat ettiğinde daha etkili oluyor, fiziği eskiye göre daha iyi ama karşı tarafta ernst gibi bir adama karşı mücadele kolay değildi. yine de güzel oynadığını söyleyebilirim. defansif anlamda da gerek hakan balta'ya gerekse pozisyon icabı bulunduğu noktadaki takım arkadaşlarına yardımcı oldu. böyle devam.

    necati : gol atamadı belki ama geriye gelerek top aldı, çapraz koşularla defansın dengesini bozdu. daha golcü olduğu bölgelerde topla pek buluşamasa da çok koştu.

    elmander : yerden havadan fark etmez, elmander atar affetmez. adam sahaya atla çıksa yeridir, öyle savaşçı. ayrıca ts, bjk ve fb maçlarında attığımız 9 golün 4'ü kendine aittir. aldığın paranın helali hoş olsun canım benim.

    riera : belli bir yerden sonra çok bir beklentiye girmedi kendisi hakkında ama, bugün klasıyla bir nevi çilingirlik yaptı. attığımız son golde arayı çok güzel gördü. ayrıca kaleyi bulmayan ilk şutumuzun da sahibi. fakat o şutu da izlemeye değerdi.

    aydın : pat... neyse boşver. doğrusunu söylemek gerekirse kaldığı süre içerisinde takıma katkı vermedi.

    baros : kendisi çok fark yaratmadı belki ama yorulan necati'den sonra yine hareketlilik getirdi. maçın üzerimize yıkılmasına ileride elmander'i tamamlayarak engel oldu.

    taraftar : koreografinin kralını yaptılar, tek bir yerde küfürlü tezahürat yaptılar, ama onun dışında iyi destek oldular. fatih terim'e de hak ettiğini verdiler.

    emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, bir süredir bozuk olan moralimi düzelttiniz, beni tokatlayıp şöyle bir kendime getirdiniz. şampiyonluk yakışır size bre aslanlar!
App Store'dan indirin Google Play'den alın