• 142
    başlasa da izlesek...

    bu maçta alacağımız galibiyetin sayısal değerini hepimiz biliyoruz. fenerbahçe ile 9 puan,beşiktaş ile 14 puan fark olacak ki; beşiktaş'ın yarıştan kopması demektir bu,hemen hemen fenerbahçe'nin de. çünkü ben kadıköy'deki maçı* alacağımızı düşünüyorum. böylece bu maçtaki* galibiyet fenerbahçe'nin 12 puan önüne geçmek demek aslında benim için.

    daha da önemli olan; manevi değeri çok yüksek bu galibiyetin. puan farkını bir şekilde yine açarız ama geçen sene ali sami yen'e küfredenlerin takımını* ali sami yen arena'da öyle bir yenmeliyiz ki bir daha galatasaray ile ilgili bir şey söyleyemesinler.
    en kötü sezonumuzda* saçma sapan hatalarımız yüzünden* ve kötü bir oyunla bizi içeride dışarıda yendiler. bizse başımızdaki dertlerle**** uğraşmaktan eski ali sami yen'deki son derbiyi kaybetmenin üzüntüsünü bile adam akıllı yaşayamadık...

    işte zamanı geldi intikamın! bu sezon* bizim için şampiyonluk sezonu ama daha da önemlisi intikam sezonu. geçen sezon* bank asya diye saçma sapan(u: kötü oynuyorduk elbette ama düşecek kadar değil. kaldı ki kaç maçta hakkımız yendi,belki de ilk 5'e oynardık o maçlarda hakkımız yenmeseydi...) tezahüratlar yapanların hepsini eze eze yendik. ilah-i adalet ki; bazıları şimdi gerçekten bank asya'ya düşecek,hem de düşecek kadar kötü oynadıklarından değil,şikeden... sıra beşiktaş'ta. bu sezonki ilk maçta* hem takımımız hem de sistemimiz oturmamıştı. şimdi ali sami yen arena'dayız. oturmuş bir takımımız,şampiyonluğa odaklanmış taraftarımız,umutlarımız ve de en önemlisi ruhumuz var! intikam zamanı!

    "derbinin ne olacağı belli olmaz." diye bir laf vardır,doğrudur; ne olacağı belli olmaz. ama ben bu maç adına bu lafın geçerliliği olduğunu düşünmüyorum. kontrollü oynarsak eze eze yeneceğimizi düşünüyorum. taraftarımızın müthiş desteği,imparatorun motivasyonu,vs. hepsi bizden yana.
    rakipte fernandes'in cezalı oluşu bizim için önemli bir avantaj. ernst ne kadar iyi bir oyuncu olsa da,hafta içi uefa avrupa ligi'nde oynadı,yorgun. ayrıca bizim 4 lü orta sahamızla ve çok koşan hücum hattımızla pek baş edebileceğini zannetmiyorum.

    imparator elmander,baros ve necati ile de başlayabilir ama riske gireceğini hiç zannetmiyorum. başarılı olduğumuz sistem olan 4-4-2 ile başlarız,formda olan elmander-necati ikilisini de bozmaz. necati geçenlerde verdiği bir röportajda derbi maç oynamayı özlediğini söylemişti,aslandan 1 gol bekliyorum en az.

    bir parantez de eboue'ye açmak gerek. ilk maçta yapılan ırkçılığı unutmamıştır kesinlikle,quaresma'ya adım attırmayacaktır.

    maça; muslera-eboue-semih-ujfalusi-hakan balta-engin-selçuk-melo-emre çolak-necati-elmander 11 i ile başlarız. baros da duruma göre ileriki dakikalarda oyuna dahil olacaktır. engin'in gününde olması çok önemli,rakip defansın kilidini en iyi açabilecek oyuncumuz engin şu anda. çağrılmayı hakettiği milli takıma çağrılmaması da onun için ekstra motivasyon olacaktır.

    rehavete kapılmayalım,çıkıp onlara kim olduğumuzu gösterelim! alacağımız galibiyeti de ali sami yen'e ithaf edelim.

    intikam zamanı!
    saldır galatasaray!
    şampiyonluk şarkısı düşmesin dillerden!
App Store'dan indirin Google Play'den alın