• 128
    heyecanı saran maç. bizim için bir fırsat beşiktaş içinse bir nevi tamam ya da devam maçı.

    beşiktaş'ın zaafı şüphesiz bekleri. tanju oynasa da bir şey değişmezdi ama sakatlandı. yerine muhtemelen köybaşı oynayacak. al birini vur ötekine. hilbert de yok onun yerine de muhtemelen ekrem dağ oynayacak. görüldüğü üzere bekleri büyük sorun rakibin. fernandes'in olmaması kesinlikle avantaj. ernst formda ama braga maçında çok yoruldu. necip ve veli oynaması muhtemel isimler. hazır olursa belki aurelio.

    bizim en büyük kozumuz takım oluşumuz. birebir oyuncuları değil takım oyunlarını değerlendirdiğimizde açık ara öndeyiz. mücadele gücü ve konsantrasyon gibi unsurlar da bizim artımız olacaktır. bu sezon yakalanan kadro istikrarı çok önemli. yarınki 11'imiz çok büyük olasılıkla muslera-eboue-semih-ujfalusi-balta-melo-selçuk-engin-emre-necati-elmander şeklinde olacak. 11'in belli olması bile bizim takım olma yolunda önemli bir seviyede olduğumuzu gösteriyor. bunun dışında necati'nin uzun zamandır derbiye hasret oluşu ve hırsı. benzer şekilde elmander'in yine en az 10 kilometreyi bulacak oluşu kozlarımız. selçuk, melo ve engin de beşiktaş orta sahasından üstün yetenekler.

    belirleyici olacak 2 husus olacağını düşünüyorum. birincisi kanatlar. quaresma ve simao'nun her an şapkadan tavşan çıkarabilecek kalitede oluşu. ama bunun handikapı da arkalarında 2 adet yarım bekle oynayacak olmaları. bizim de en etkili kanat akınlarımızın potansiyel ismi eboue. çolak ve engin'i kanat oyuncusu olarak görmüyorum. diğer belirleyici nokta da duran toplar olacak. ceza alanı yakınlarında gereksiz faullerden uzak durmak önemli. bir de kornerleri daha etkili kullanmalıyız.

    edit: ujfalusi'yi unutmak...
App Store'dan indirin Google Play'den alın