• 768
    angry birdsler şikenin sahaya yansımadığını iddia ediyorlar. peki şikenin sahaya yansıması nasıl olur?

    angry birdslere göre şikenin içinde yer alan futbolcu bilerek kendi kalesine gol atar, bilerek pas hatası yapar, bilerek gol atmaz gibi örnekler verirler. bu tür şeyler ultra salak kişiler yapar. şampiyonluğun kızıştığı bir ortamda bu tür salaklıklar yapılmaz.

    peki futbolcunun koşup yetişeceği topa yeterince hızlı koşmaması, kademeye dikkat etmemesi, yanlış yerde pozisyon alması, pozisyonunu kaybetmesi, kapabileceği topu kapmaması, atak başlatıcı pas vereceği yerde geri pas veya yan pas yapması gibi olayları kim nasıl tespit edecek? bu da şike yapmak demektir.

    ben şike içine bulaşmış bir futbolcu olsaydı kendi kaleme gol atıp şike yaptığımı açık açık göstermezdim. yanlış yerde pozisyon alıp rakip takımın tehlikeli bir atak yapmasını sağlardım. kimsede benim şike yaptığımı anlamazdı.

    bilerek hızlı koşmamazlık yapardım. sen niye hızlı koşmadın derlerse de fiziki olarak yıprandığımdan hızlı koşamadım diye savunma yapardım. çok geçerli olurdu. fakat neden kendi kalene gol attın derseler buna geçerli bir sebep bulamazdım. aslında ben kornere atacaktım ama ayağımın dışına çarptı dersem pek inandırıcı olmazdı.

    güzel bir atak başlatacak noktadayken yan pas yapardım. böylece takımımın atak yapmasını kendimce engellerdim. kimsede bunda şike unsuru bulamazdı. eğer bulursalar mustafa sarp ömür boyu hapis yatardı. *

    * *

    durum böyle iken bir futbolcunun yapabileceği şeyleri 2. kişiler anlayamaz. bunu ancak futbolcunun kendisi anlayabilir. angry birdslere duyurulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın