• 56
    gözlerimi yaşartan savunma. içimi acıtan savunma. ulan işte böyle adamlar yönetiyo futbolu, böyle adamların tonla parası var, böyle adamlar medyaya hükmediyo, devlet kademelerine yakınlıkları var, böyle adamlarda güç var imkan var. hadi şimdi bunun elinden alınacak muhtemelen bi çok şey, belki eskisi gibi rahat rahat at koşturamayacak ama ya diğerleri? ya devletin ya futbolumuzun içindeki diğerleri? onlara ne olacak?

    okul harçlığından ya da kazandığın üç beş kuruştan arttırıp kombinesini aldığın ya da forma vs. alarak destek olduğun kulübünü aziz yıldırım gibi adamlar yönetiyor işte. yönetmiyorsa bile ileride yönetme ihtimali var. tek değil ki onlarcası var. işte bu savunma onların savunması.

    ne demiş? galatasaray sturm graz maçında şike yaptı. trabzon bilmem kime teşvik verdi. biz temiziz, biz uluyuz, biz cumhuriyetçiyiz, biz halkın direnişiyiz, biz hepimiz aslında birer özgürlük neferleriyiz, kahraman bir ceddin torunlarıyız. öyle kolay değil akça pakça çocuklarız biz. sütlaç gibiyiz.

    bu savunma sadece bir savunma değil aynı zamanda bir hakaret, sunturlu bir küfür, sağlam bir aşağılamadır. hedefi yakın çevresindeki her şey, temiz kirli ne varsa uzanabileceği her dal, her alan, her sahadır. burada söz konusu olan sadece türk futbolu değil, futbolu ilgilendiren her şeydir. izleyicisinden fanatiğine, bu işten ekmek yiyeninden bu işe gönül verene kadar her kesim, her topluluktur. ben şahsım adına satır başlarını okuduğum bu savunmayı kendime ve değerlerime sağlam bir hakaret olarak alıyorum. sahibine aynı şekilde iade ediyorum.

    umarım yakamızdan düşersiniz. umarım takımımdan, ilgi alanımdan, yapmaktan keyif aldığım sporumdan ömür boyu uzak olur yanına bile yaklaşamazsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın