• 55
    kendisi bu savunmayla birlikte, neyle neyi satın almaya çalışmış ben hiç anlamadım.

    hemen konuya gireyim.

    evet, kim olursa olsun, hukuk devletlerinde, suçlanan bir kimsenin savunma yapma hakkı vardır. bu doğaldır. bu aziz yıldırım bile olsa böyledir.

    kendisi de 9 ay gibi bir süre beklemiştir savunma yapmak için. bak hiç abartmıyorum, seni beni koy, 9 ayda öyle şeyler yazarız ki hani milletin inanmayacağı varsa da az biraz inanır.

    neden böyle diyorsun, diyeceksin.

    bir savunma düşünün. ilk bölümü 7 saat sürüyor. bu 7 saatin 6 saatinde, ne fenerbahçe ile, ne suçlandığı maçlar ile ne de kendisi hakkındaki suçlamalar ile somut ya da soyut herhangi bir şey söylemiyor.

    ne diyor?

    galatasaray diyor.

    evet 6 saatlik atıp tutma performansının özeti galatasaray.

    kendisi diyor ki şike öyle öyle yapılmaz, buyrun galatasaray - strum graz maçını izleyin, böyle olur diyor.

    yahu arkadaş, senin savunman bu mu? o zaman ben de diyorum ki, şike öyle olmaz juventus'un yaptığı gibi olur. kim beklerdi o dönem juventus'un şike yapması? hayvanlar gibi kadrosu vardı. açık ara ligin en iyi kadrosu. dream team gibi bir şeydi. buna rağmen ligin tüm maçlarında hakemleri ayarlamış adamlar.

    hani pek sevgili aykut kocaman beyefendi diyor ya maçlar izlensin, öyle karar verilsin diye. insanın aklına birden yalancı paradoksu geliyor. yalan söylemeyen, yakalan kişiye zaten yalancı denmez ki. kim juventus maçlarına bakıp da aha da bu maçı satın almışlar diyebilir? ama gel gör ki adamlar koca sezonun tüm maçlarındaki hakem atamalarına etki etmişler.

    inandırıcı olmaktan uzak oldukça komik bir savunmadır.

    30.000 lira aylık geliri olan pek sevgili aziz yıldırım'ın, fenerbahçe'ye nasıl oluyor da 30 milyon dolar sadece cebinden verdiğini de anlamış değilim. 80 yıl falan çalışması lazım ki o parayı verebilsin.

    işin çok daha ilginç yanı, masumiyet karinesinden bahseden, savcının elinde delil yok bizi suçlayamaz diyen adam gelmiş galatasaray hakkında atıp tutuyor.

    bence çok da ağır bir itham bu. galatasaray kesinlikle altında kalmamalı. lan strum graz'a bile söz hakkı doğuyor. adamlar demez mi, sen ne diyorsun be adam diye?

    ekşi'de bir arkadaş yazmış güzel yazmış. kendisine metris'te boncuktan uefa kupası yapmasını tavsiye ediyorum. içindeki bu bastırılmış kini ancak böyle atar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın