• 841
    kendi görüşüme göre muazzam bir strateji izleyen takım. takımın en önemli parçası olan ve yaşı ilerleyen xavi'nin yerine genç oyuncuları monte ediyor. fabregas'ı takıma monte ediyorlar. hücum anlamındaki rotasyonu yine genç oyuncularla arttırıyorlar. messi takımdan giderse boşluğunu dolduracak genç oyuncuları hafiften yetiştiriyorlar. alexis gibi bir oyuncuyu kendi oyun sistemlerine monte ettiler. ibrahimovic gibi bir oyuncu o sisteme ayaka uyduramadığını göz önünde bulundurursak kolay bir iş olmadığını görebiliriz.

    bunların yanında kendi futbol mantalitesini daha ileri götürmeye ve önlem alınamayan bir yapıya dönüştürmeye çalışıyorlar. bunu ise savunmada birer orta saha oyuncusu oynatarak yapmayı planlıyorlar. 90 dakikalık maçta topun 85 dakika kendi kontrollerinde kalmasını sağlamayı amaçlıyorlar. stoperlerin en az ortasaha oyuncuları kadar teknik olmalarını sağlayarak geriden kusursuz bir şekilde oyunu kurmayı amaçlıyorlar.

    bu seneki barcelona rotasyon konusunda çok saçmalıyorlar ama eğer başarılı olursalar en az 5-10 seneyi garanti altına alacaklar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın