• 4945
    haftalardır bas bas bağırdığım/bağırdığımız şekilde kanatları hala çok yetersiz olan takım. ligimizdeki stoperlerin en az %70'i fizikli ve uzun boylu. santrafor bu adamların arasında sıkışıp kalıyor. çift forvet oynarsan pozisyona giriyorsun ama forvetlerden biri formsuzsa sonuç yine başarısızlık oluyor. kazanan takımlar; kanat ortaları, alan genişletme, stoperlerin arasını açma, savunmanın arkasına sarkma gibi hamleler yaparak kazanıyorlar. sadece ligimiz için de geçerli değil bu. orta sahada messi gibi bir adamın yoksa kanatlara yayılmaya mecbursun. atılan gollere dikkat edelim kanat etkinlikleri her zaman ön plandadır. kapanan oyunların çilingiri statüsündedir.

    28 ocak 2012 bursaspor galatatasaray maçı ile birlikte net olarak görüldü ki biraz aktif oynayan bir kanat oyuncusu kötü oynasa bile etkili olabiliyor. riera iyi niyetle mücadelesine rağmen vasatı aşamadı. ama takımın hücum gücünü sırtladığı görüldü. bunun asıl nedeni kanat oyuncusuna duyulan acil ihtiyaç. oraya ayağı biraz iyi bir açık koyduğunda katkı sağlıyor, en azından fırsat buluyor, pozisyona giriyor. onun dışında hiç varlık gösteremedi takım.

    emre çolak, colin kazım ve diğerleri winger özelliklerinin yarısına bile sahip değiller. gözlerimiz hala kader keita'yı arıyor. kendisi bana göre o kadar üst düzey bir oyuncu olmamasına rağmen inanılmaz katkı yapmıştı bu takıma. biraz eskiler tabii hasan şaş'ı arıyor. oyun sıkıştığında ayağında top tutabilecek takımı kontra atağa hızlı taşıyabilecek ya da kapanan takımları kanat ortalarıyla açabilecek bu tip oyunculara ihtiyacımız var. her geçen gün etkisini daha fazla hissediyoruz. ara transfer dönemi sonuna da şurada ne kaldı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın