• 53
    12 eylül darbesi sonrası hemen değil ama aşamalı olarak getirilen "kurallar bütünü"nün gereksiz parçalarından biri. üniversitelerdeki inkılap tarihi derslerinin adı ve içeriğinin değiştirilerek zorunlu kılınmasından tut da pek çok alanda bilimum yeni devrim(!)ler gerçekleştirilmiştir. bunun sahalara yansıması da maçlardan önce istiklal marşı okumanın zorunlu olması şeklindedir. herhangi bir avrupa ülkesinde böyle bir uygulama pek tabii ki yoktur.

    hadi diyelim onca türk insan toplandı milletine, değerlerine falan sahip çıkıyor. e sahada forma giyen adamların yarısı yabancı? asıl mesele onların yaptıkları değil mi? sen tribünde ister marş oku ister ihtilal yap ama esas konu sahada oynanan oyun değil mi? dolayısıyla o oyunun parçaları değil mi? hep merak etmişimdir mesela büyük konserlerden önce neden istiklal marşı okunmaz? orda da koca koca insanlar bir araya geliyor, fena mı olur milli marşlarını okuyup milli değerlerine sahip çıksalar? bence olmaz.

    beyin onarıcı edit: bu giriyi okuyup şu olayın milli değerleri savunup savunmamakla hiçbir alakası olmadığını kavrayamıyorsan gürcan bilgiç'e mail at, buluşun, çay demleyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın