• 33
    çok muhterem galatasaray spor kulubü yönetim kurulu;

    bu güne kadar size 8 adet mektup yazdım bu mektubum 9. mektup. umarım değerlendirirsiniz. bu mektubumda daha önce yazılan sorunlar + güncel sorunları açıklamaya çalışmaktayım.

    a. galatasaray takımının 22 hafta itibariyle swot analizinin yapılması gereklidir. bir taraftar olarak takımın durumu özetle şu şekildedir;

    güçlü yönler:
    1-) fatih terim adam eder ama hocamızın mutlaka desteklenmesi gerekli. kısa vadeli hedifimiz şampiyon olmak ancak uzun vadeli hedefimiz galatasaray'ın şampiyonlar ligi şampiyonu olması bu her iki hedef için çok çalışmak ve doğru kararları almanız gereklidir. ancak yabancı kontenjanı dolu, yerli iyi oyuncular ise nedense gündeminize gelmemekte. (gbkz: olcan’ın playoff larda ki en büyük rakiplerimizden birine kaptırılması büyük hata oldu).
    2-) takımın defansif yönünün genel olarak oturması. ancak eboue’nin afrikaya gitmesi ile defansif yönde ciddi bir gerileme söz konusu olmaya başladı. sağ bek sorunu yaşamaktayız.
    3-) ali sami yen türk telekom arena cehennemi doluluk sayısının 35.000 lerden 50.000 lere çıkması gerekli. kritik bir dönem ve kritik bir sürece girmek üzereyiz. kendi sahamızda 4 kırmızı kart gördük. 15 milyonluk şehirde milletin bir ayağı alışsın. sonra, gelenek ve göreneklere göre ufak ufak zam yaparsınız. bu konuda daha önce de yazıldı. thy bilet satış yöntemini aynen uygulayabilirsiniz. elinizde dünyanın en çok takip edilen twitter ve facebook gibi kulüp sosyal medya imkanları var. 3 yıllık doğu kombine üyesi olarak biletleri ucuz satılmasından dolayı kesinlikle bir itirazımız yok ve olamaz. şu ana kadar uyguladıkları bilet satış yöntemi ile stadı dolduramayan yönetici veya profesyonellerinde bir güzel kulağını çekin. bu büyük bir sorun. hakemler kendi sahamızda 4 kırmızı kartı oyuncularımıza gösterdi, playoff larda ne gibi ince işler yapılacak kimse bilemez. lütfen gereğini yapın.

    zayıf yönler :
    1-) gol pozisyonuna girmek konusunda 22 maçın dördü hariç ciddi sorunumuz var. ligi değil lütfen ana hedefi düşünün. galatasaray'ın şampiyonlar ligi şampiyonu olması için her maç asgari 10 pozisyon yakalaması gerekli. sağ ve sol kanada mutlak surette skora katkı yapacak, asist özellikleri yüksek, karakterli oyuncuların bulunması gerekli. yerli oyuncu alınmalı ve kesinlikle avrupa'da oynayan türk futbolculara öncelik tanınmalı, ucuz olsun felsefesi terk edilmeli. sorun çözmek için bazen 3 kuruşluk adamı 10 kuruşa almak gerekli.
    2-) takımın yedek kulübesinin yetersizliği. sakın yeterli demeyin yedek kulübemizin hali 21 maça baktığınızda ortada. sercan'ın 2, engin'in 1, baros'un yedekken 2 maça (şu anda zaten sakat) katkıları dışında kulübemiz çok yetersiz. buraya da hızlı, asist özellikleri olan genç yeteneklerin mutlaka alınması gerekli.
    3-) sağ bek, sol bek, sağ açık, sol açık ve baroş’un sakatlığı sebebi ile golcü konusunda bu takıma katkı yapılması şart. sakatlıklar, cezalar ve formsuzluk sebebiyle ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz. gerekeni yapmanız gerekli. transfer manyağı değiliz kadro derinliği ve ana hedef şampiyonlar ligini düşünmekteyiz. haftada 3 maç oynanan ligde sakatlıkların ve cezalıların artması an meselesi takım içi dengeler bir oyuncunun olmaması ile dağılmakta bunu görmelisiniz. (gbkz: aksi halde harcadıklarınız bedellerde boşa gidecek ve zarar kar topu gibi büyüyecek).
    4-) ali sami yen arena içinde taraftar desteğinin en yüksek seviyeye gelmesi için sorunlar tespit edilmeli (oyuna uygun destek şekilleri) ve çözülmelidir. cehennem bizim evimiz ancak enerjimiz boşa gitmemeli.

    b. yönetim kurulunun değerlendirmesi.
    1-) sorunları yavaş çözmektesiniz.
    2-) transfer görüşmeleri basına düşmekte, ancak beklenti yaratılıp bu oyuncular alınmadığı zaman güven sorunu doğmakta. basına lütfen bilgi vermeyin. ronaldinho konusu ise tam bir skandal.
    3-) birlik ve beraberlik konusunda yönetim içinde sıkıntılı durumlar oldu. bunlara son verin önümüzdeki süreç çok önemli. ara transfer döneminde rakipler sorunlarını çözmeye çalışmakta yerli oyuncuları transfer etmekteler. galatasaray takımı yedek kulübesine lütfen bakın. hedefimiz şampiyonlar ligi ve orada başarılı olmak ise niçin yerli ve iyi oyuncular bu ara transferde alınamamakta? 4-4-2 ye dönmüş bir fatih hoca ve kısıtlı yedek kulübesi ile play off larda hakem faciaları ve olası sakatlıkları nasıl çözmeyi planlamaktasınız ? (not 22 maçta 5 kırmızı kart ve 3 çok ciddi sakat verdik). ucuz olsun, borvesi olmasın yönetim anlayışıdır 4 senedir çektiğimiz sıkıntılar. selçuk inan'ı aldınız bakın 2 firikik golü ile maçları çevirmekte. lütfen artık bütçe, dengeler, borç konusuna girmeyin, adnan polat yönetimi ucuz olsun dedi milyonları çöpe attı. ana hedefimizi düşünerek hızla büyümemiz için gerekli işlemleri yapın. takım içi rekabet için gökhan töre, umut bulut gibi avrupa'da oynayan yerli yıldızları lütfen artık alın.

    üzmeyin sizi sevenleri,

    saygılarımla,
App Store'dan indirin Google Play'den alın