• 4891
    14 ocak 2012 galatasaray karabükspor maçı öncesi resmi site giriş görseline ‘haftalardır ilk kez hafta sonu maçı’ gibi bir başlık koymuştu. bunun üzerine fenerbahçelisi beşiktaşlısı herkes fikstür hesaplarına girişti. yaklaşık 1 haftadır da bu arkadaşların yaptığı ( yanlı ve hatalı ) görseller ortalıkta dolaşıyor, hangi takımın hafta içi/hafta sonu kaç maç oynadığına dair, ve gariptir (!) fenerbahçe yine mağdur…

    işim gücüm yok, bir hesap da ben yapayım dedim, bakalım nelere rastlamışız.

    1) şimdi gs.org’un maç öncesi attığı başlık galatasaray’ın iç sahada oynadığı maçların hep hafta içine denk geldiği yönünde. bu sitem üzerinden, hafta içi oynanan maçları saymak ve en çok hafta içi maç yapan takım fenerbahçe, tff fenerbahçe’yi eziyor muhabbeti yapmak büyük yetenek gerektiriyor. bu noktada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

    2) işin aslını daha iyi anla(t)mak adına hazırladığım tabloda maçları günlere göre değil – hafta içi/ hafta sonu ve iç saha / deplasman olmak üzere 4 alt kategoriye ayırdım.

    3) fenerbahçe’nin hafta içi en çok maçı yapan takım olarak gösterildiği listede çok net bir yanlışlık var o da şu; cuma günü oynanan maçlar ne hikmetse hafta içi maçı olarak değerlendirilmiş. 2011/2012 sezonundan önce hafta içi maç oynanmazdı ve maç oynanan günler hafta sonu – cuma , ctesi , pazar – olarak ele alınırdı. pazartesi gününü hafta içine dâhil etmek gayet doğru, fakat cumayı da aynı listeye almak aynı derecede yanlış. hazırlanan listede – ilk 20 maç – fenerbahçe hafta içi 15, hafta sonu 5 maç yapmış gösteriliyor. galatasaray ise hafta içi 8, hafta sonu 12. söylediğim gibi cuma’yı hafta sonu aldığımız zaman ise – ki yapılması gereken bu – rakamlar şu şekilde; fb hafta içi 11/ hafta sonu 9; gs hafta içi 6/ hafta sonu 14. rakamlara böyle bakıldığında hafta içi - hafta sonu açısından bence bir anormallik yok, en azından fenerbahçe açısından fikstür gayet dengeli gözüküyor. galatasaray açısından ise haftaiçi – haftasonu maçları arasında 8 maçlık bir fark var ve bu pozitif bir şeymiş gibi gözüküyor ama bakalım öyle mi?

    4) galatasaray’ın oynadığı 14 hafta sonu maçından sadece 5 tanesi iç saha maçı, diğer 9 tanesi dış saha. yani neymiş, galatasaray avantajlı gibi gözükmesine rağmen biraz dikkatli bakıldığında değilmiş. aksine dezavantajlıymış bile diyebiliriz. hafta sonu oynadığı 14 maçın sadece 5ini iç sahada oynarken, hafta içi oynanan 6 maçtan 5ini kendi sahasında oynamış. hafta içi ve hafta sonu oynanan maçlara taraftarın ilgisi ya da işten, okuldan çıkıp gitme imkanı göz önünde bulundurulduğunda neden dezavantajlı olduğu gözüküyor. fb’nin hafta içi oynadığı maç sayılarında ise 4 iç saha, 7 deplasman var; yine az çok dengeli diyebiliriz.

    5) gelelim ilk bahsettiğim konuya, karabükspor maçından önce resmi site girişine konulan görsel. malum bütün nette dönen hafta içi – hafta sonu çizelgelerinin nedeni oydu. bakalım haklı mıymışız, haksız mı? galatasaray 20. haftadaki karabükspor maçından önce hafta sonu oynadığı son iç saha maçı 12. haftada sivasspor maçı. yani sivasspor maçından sonra 8 hafta iç saha maçları hafta içine denk gelmiş. pek normal gözükmüyor şahsen benim gözüme.

    özetlemek gerekirse, oradan buradan kırparak, saptırarak yaptığınız listelerle insanların fikirlerini bir yere yönlendirmeye çalışmayın, madem bir şey yapıyorsunuz adam gibi objektif olarak hazırlayın listeyi görsün herkes tff fenerbahçeyi mi eziyor, galatasaray’ı mı eziyor; yoksa birilerine kıyak mı geçiyor.

    bahsettiğim muhtemelen fenerbahçeli bir taraftar tarafından hazırlanan liste :

    http://www.sporx.com/img/2012/01/17/yeni_yazi2.jpg

    bu da benim hazırladığım liste :

    http://twitpic.com/894dxq

    artık ikisini karşılaştırıp istediğiniz çıkarımı, kıyaslamayı yapabilirsiniz.

    dip not: 21 haftanın maçlarına da gayet dikkat etmeye çalıştım, tff ve ligtv sitelerinden kontrol ettim. yine de yanlış yazdığım olduysa seve seve değiştiririm, haber vermeniz yeterli.

    dip not 2: karabükspor maçı öncesi galatasaray.org girişine koyulan görsel. nowitzki40'a teşekkürler.

    http://cdn.galatasaray.org/...s-karabuk-splash.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın