• 35
    insanı genç olmaktan nefret ettiren kutlamalara sahip bayramdır.

    eğer gerçekten birileri bu bayramla ilgili stadyum kutlamalarını kaldıracaksa, buna cesaret edebilecekse, hayır dualarımı kazanacaktır.

    hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor. katılmak için zorlandığımız, not düşürmekle tehdit edildiğimiz, haftalarca hazırlanmak için yeri geldiğinde güneşin altında kavrulduğumuz, yeri geldiğinde yağmur altında sırılsıklam ıslanırken, korunaklı tribünde, elinde hoparlörle bizlere ''adam olun, düzgün yapın şu hareketleri, kızım, salak salak durma, oğlum eşşek oğlum, hayvan oğlum, yanına gelirim şimdi bak...'' diye emirler yağdıran öğretmenlere içimizden saydırdığımız, bayram günü geldiğinde hasta da olsak, baygınlık da geçirsek, saatlerce çimlerin üzerinde bekletilip, saatimiz geldiğinde koyun gibi gösteri alanına sürüldüğümüz ve her türlü estetikten yoksun komik kostümler içerisinde abuk subuk hareketlerimizi sergilediğimiz kutlamalar...

    bu saçmalıklara birisi son verecekse, ben ona ancak teşekkür ederim. ama yerine bir şeyler koysunlar lütfen. gerçekten bu bayramın adının hakkını veren bir şeyler. ''gençlik ve spor bayramı!'' gönüllü gençlerin organize ettiği, tasarladığı, sunduğu, oynadığı, yarıştığı spor organizasyonları mesela. efsane sporcuların gençlerle buluştuğu toplantılar tertip edersin. ödüllü yarışmalar düzenlersin, katılanlar gerçekten eğlenir.

    o insanlıktan uzak, gençleri, sporu anmaktan, gençlere fayda sağlamaktan uzak, hele hele ''bayram'' kelimesinin anlamından fersah fersah uzak stadyum kutlamlarının yerine konulabilecek ve o günü bayrama çevirebilecek yüzlerce fikir sayabiliriz burada...

    bu kutlamaları kaldıranların gerçek niyetlerini sorgulamak her bireyin doğal hakkıdır, evet. herkes özgürlüğün savunucusu olmalı. ama niyet okurken de saçma sapan, ne millete, ne bizlere, ne ülkenin birliğine bütünlüğüne hiçbir faydası olmayan gelenekleri savunmayalım. genciz, bayramımıza sahip çıkalım. onu elimizden almak isteyen birileri varsa, alamayacaklarını gösterelim. ama bu kutlamalar bizim değil. devletin daha önce bize uyguladığı işkenceler onlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın