• 27
    arena dışındaki bütün stadlarda coşkuyla kutlanması gereken bayramdır.

    zemine bi dünya parayı allahın liselileri gelip anasını bellesin diye mi veriyoruz?

    bir de bu tepki gösterenler kaç kere bir stadyumda milli bir bayram kutladı çok merak etmekteyim.

    yoklama almasalar öğrenciler bile gitmez.

    mesele bayramı nerede kutladığın değil hangi duygularla ve nasıl bir coşkuyla kutladığındır.
  • 28
    sözlükteki insanlari bir araya getiren siyasi duruşu değil, gönül verdikleri takım olduğundan ötürü kimse burada tepki göstermek zorunda değil. o yüzden insanları iki yüzlülük, koyunluk vb. seylerle suçlamak hoş değil kanımca.

    illa bir fikir belirtmem gerekiyorsa çocukları çok düşünüyorsanız öss, lys, ygs, oks önce bunu düzeltin. sonra saçma militarist uygulamalari düşünürüz.
    not: türkiye sınırları içerisindeki hiç bir parti/oluşum siyasi görüşüme uygun değildir.

    edit: 4 sene(hatta yarim donem uzattim 4,5) siyasal bir bolum okudum. hala neyin siyasi neyin siyasi olmadigini ogrenemedim. demek ki egitim sistemi cidden boktan.
  • 29
    önemli olan gösteri, tören mi ki? önemli olan öğrencilerin, milletin bunu gerçekten istediği için yapıyor oması. bugüne kadar ne öğretmenlerin ne de öğrencilerin isteyerek yaptığını gördüm, o törenler de işkence haline getiriliyor.
    istediğin kadar çabala formaliteden öteye gitmiyor.

    ama ayrı olarak ; damı akan, yıkık dökük, kilometrelerce uzakta olan okullardaki çocukların motivasyonunu şartlar bozmayıp da bu törenlerin bozuyor olması da ilginçmiş.
  • 30
    kutlamalarının gereksiz ve çağ dışı olduğu bayram.

    hangi biriniz küfür etmediniz “bu bizim bayramımız ama biz rezil” oluyoruz diye, hangi biriniz o sıcağın altında yapılan çalışmalara isteyerek gittiniz? ortaya on dakikalık görsel bir etkinlik çıkacak diye binlerce öğrencinin derslerinden alıkonularak rezil kepaze olmalarıyla atatürk anılmaz. atatürk’e şiirler, kompozisyonlar okunarak atatürk anılmaz.

    ne demişti atatürk hatırlayın: “beni övme sözlerini bırakınız; gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz” keşke çıkıp gelse de* nelerle uğraştığımızı, neler yaptığımızı görse, bir ders daha verse..
  • 31
    faşist rejimlerin olmazsa olmazıdır stat ve benzeri yerlerde güç gösterisi yapmak. bu 19 mayıs tören saçmalığına oldu bitti karşıydım zaten tamamen türk halkının kanal d haberde kalın ses tonlu adamın sesi ve duygusal müziklerle vatan sevdalısı olması gibi bir olaydı. hala baba beni okula gönder kampanyalarının döndüğü ülkede 23 nisanı 19 mayıs'ı kutlasan ne kutlamasan ne, ki buna kutlama dersen bile. çocuk bayramı olan tek ülke olmak şu şartlarda övünç kaynağı değil kusura bakmayın, içi boşaltılmış müsvedde gösterilerdi bunlar.
  • 32
    orta okul boyunca karton tuttum sap gibi. bu çalışmalar da mart başında başlıyor 23 nisan 19 mayıs diye devam ediyor. hafta da üç gün çalışma, iki gün okul. çalışma olan günler yarım gün. sonra okul yok. nefret ettim. zaten gittiğim tek kutlamalar da onlardı. ondan sonra televizyondan bile izlemedim. o yüzden bana göre iyi olmuş.
    zaten anlamam tank geçirmeyi, asker geçirmeyi törenlerde, protokol için karton tutmayı. zaten bu törenler halk için felan değil. öyle olsa halk şeref tribününün olduğu yerde oturtulur. ama halkı stadyumlarda hep kale arkasına iteliyorlar. karton, gösteriler felan direk protokolün karşısında. bana ne lan, iki tane kodaman görecek diye o kadar eziyet?

    gösteri yapılacağına okullarda çocuklara milli mücadele yıllarıyla ilgili özel etkinlikler yapılsın. her okulda var hemen hemen barko vizyonlar. açsınlar, kurtuluş, cumhuriyet filmlerini izletsinler. tek günde oldu bitti aha sana atatürk'ü anma. hem de çok daha faydalı olur. bu olmuyorsa kitap okutsunlar öğretmenler o gün. çocuğun annesi babası olarak yapın okullarda yapılmıyorsa. siz çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştirebilirsiniz. iki törene ihtiyacımız yok.

    ben bu törenlerden nefret etmeme rağmen, çok şükür atatürk'ü de tanıyorum, milli mücadele yıllarını da biliyorum.
  • 33
    orta okul ve lise yıllarında izci olduğum için her zaman zorunlu olarak katıldığım törenlerdi. ve her seferinde küfür ve lanetler okuyarak gittim, ulan millet ne güzel yatıyor biz burada mal gibi yürüyoruz bu stadyumlarda dedim hep. bir de o yirmi üç nisanlar genelde soğuk, on dokuz mayıslar da sıcak olurdu ve perişan olurduk. bir de şunu anlamıyorum. bu gösteriler kalkınca bayramın önemi mi gidiyor ? insanlara özellikle öğrencilere zoraki direterek kutla demek midir bu bayramın önemini göstermek ?
  • 34
    lise yıllarımda 4 sene boyunca katıldığım törenler.inanın insana milli duygular adına pek birşey kazandırmıyor.seyircileri ise protokol,okulun öğretmenleri,göstericilerin aileleri(ki bizimkiler hiç gelmezdi).onun dışında 1 ay boyunca sıcak soğuk demeden çalışıp amelelik yapardık.ne izleyene ne de gösteride emeği olanlara milli duygu olarak hiçbirşey katmadı.

    yalnız bu bayramı görmezden gelmek,bu bayramı pas geçmek ahmaklıktır,budalalıktır(seçilmiş kişiler için söylüyorum).bu törenler çok başka bir şekilde ve çok daha faydalı bir şekilde yapılmalıdır.şölen havasında geçmelidir tüm gençlik ve ülkenin vatandaşları için.

    her ilde ilçede hassasiyetle bu gösteriler yapılmalı ve yeni nesillere bu değerler aşılanmalıdır.

    arkadaşımın benim omuzlarıma binip hava da ellerini açmasının kimseye bir faydası yok.ya da sırf protokol gelecek diye saatlerce ayakta beklemenin.
  • 35
    insanı genç olmaktan nefret ettiren kutlamalara sahip bayramdır.

    eğer gerçekten birileri bu bayramla ilgili stadyum kutlamalarını kaldıracaksa, buna cesaret edebilecekse, hayır dualarımı kazanacaktır.

    hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor. katılmak için zorlandığımız, not düşürmekle tehdit edildiğimiz, haftalarca hazırlanmak için yeri geldiğinde güneşin altında kavrulduğumuz, yeri geldiğinde yağmur altında sırılsıklam ıslanırken, korunaklı tribünde, elinde hoparlörle bizlere ''adam olun, düzgün yapın şu hareketleri, kızım, salak salak durma, oğlum eşşek oğlum, hayvan oğlum, yanına gelirim şimdi bak...'' diye emirler yağdıran öğretmenlere içimizden saydırdığımız, bayram günü geldiğinde hasta da olsak, baygınlık da geçirsek, saatlerce çimlerin üzerinde bekletilip, saatimiz geldiğinde koyun gibi gösteri alanına sürüldüğümüz ve her türlü estetikten yoksun komik kostümler içerisinde abuk subuk hareketlerimizi sergilediğimiz kutlamalar...

    bu saçmalıklara birisi son verecekse, ben ona ancak teşekkür ederim. ama yerine bir şeyler koysunlar lütfen. gerçekten bu bayramın adının hakkını veren bir şeyler. ''gençlik ve spor bayramı!'' gönüllü gençlerin organize ettiği, tasarladığı, sunduğu, oynadığı, yarıştığı spor organizasyonları mesela. efsane sporcuların gençlerle buluştuğu toplantılar tertip edersin. ödüllü yarışmalar düzenlersin, katılanlar gerçekten eğlenir.

    o insanlıktan uzak, gençleri, sporu anmaktan, gençlere fayda sağlamaktan uzak, hele hele ''bayram'' kelimesinin anlamından fersah fersah uzak stadyum kutlamlarının yerine konulabilecek ve o günü bayrama çevirebilecek yüzlerce fikir sayabiliriz burada...

    bu kutlamaları kaldıranların gerçek niyetlerini sorgulamak her bireyin doğal hakkıdır, evet. herkes özgürlüğün savunucusu olmalı. ama niyet okurken de saçma sapan, ne millete, ne bizlere, ne ülkenin birliğine bütünlüğüne hiçbir faydası olmayan gelenekleri savunmayalım. genciz, bayramımıza sahip çıkalım. onu elimizden almak isteyen birileri varsa, alamayacaklarını gösterelim. ama bu kutlamalar bizim değil. devletin daha önce bize uyguladığı işkenceler onlar.
  • 36
    ancak diktatorlerin yonetimde oldugu ulkelerde, diger ulkelere "bakin benim sivil halkim da askeri disiplin icinde" gibisinden mesajlar vermek amaciyla duzenlenen gosterilerin artik turkiye'de olmamasinin gundemde oldugu bayramdir. bu sebeple gunumuzde turkiye'de suregelen genclerin gunlerce suren kutlama hazirliklarinda, sanki cok buyuk heyecan duyduklarini ve bayramin tarihi bilincine hakim olduklarini dusunuyorsaniz hic okula gitmediniz demektir. bu gosteriler sadece ve sadece dersten yirtmak isteyen tipte ogrencilerin ekmegine yag surer, ki onlar da dahil olmak uzere belli bir zamandan sonra fiziki yorgunluktan dolayi herkes icin angarya haline dondugunden, topluca can sikici ve protokoldekilerin tatmin olmasi icin zorla yaptirilan egitimler haline doner. bu tip stadyum kutlamalarini hitlerin almanyasinda gorebiliriz yada ice kapali ulke deyince gunumuzde ilk akla gelen kuzey kore halk cumhuriyetinde gorebiliriz ama isvicre'de, ingiltere'de, ispanya'da, amerika'da, isvec'te goremezsin. cunku bu ulkeler cocuklarini askeri disiplin altinda yetistirmez, her turk asker dogar gibi sacmaligi cocuklarina kendi ulkelerine uyaralayarak dayatmaz. onlar cocuklarinin bilimadami, muhendis, muzisyen, ressam, yonetici olarak hayatlarini surmelerini ister. askerlik anlayislari da bu yuzden bizimkinden cok farklidir. oyle adimini attin mi ancak 15 senede (rutbeliler icin tabi ki), o da butun haklarindan vazgecerek cikabilecegin bir yer degildir ordu. sozlesmeye tabi olarak bulunduklari askerlik gorevinde kac seneye imza attilarsa o kadar kaldiklari bir yerdir. rutbesiz erler icin de benzer yonetmelikleri vardir ve zaten erlerin buyuk cogunlugu disarda pek bir baltaya sap olamayan adamlardan olusur bu ulkelerde.
    konumuza donecek olursak, bayramlar genclerin, cocuklarin yada her hangi bir yas grubu farketmeksizin bir grup insanin, bir stada toplanip uygun adim yuruyup, insan kuleleri yaparak kutladiklari bir sey degildir. cok elestirilen ve benim de artik tayyip diktasi emarelerinden dolayi elestirdigim bu hukumet zamaninda 29 ekim cumhuriyet bayrami kutlamalari benzersiz bir kutlama haline gelmedi mi? butun insanlar bogazin etrafini sarip lazer ve havai fisek gosterilerini agizlari acik izlemiyor mu?
    butun bu gerceklere ragmen hala stada toplanip kule yapmak, uygun adim yurumek isteyenler aralarinda para toplar, bir stat kiralar ve gonullerince bayrami kutlar. bunu illa devletin organize etmesine de gerek yok zaten!
  • 38
    sözlükte ki iki yüzlülüğü görenler varmış, iyi görmüş hoş görmüştü koskoca bayramımızı bu kadar seviyorduk önemsiyorduk da ne diye 13 ocak 2012 tarihine kadar 16 entry girdik.

    ayrıca işin diğer boyutu bu bayramları stadyumda kutlamak kadar saçma sapan başka bir uygulama yok.

    ve ayrıca biz burada tabi ki shaqiri yi konuşacağız bizim sözlüğün esas meselesi shaqiri , elmander , yiğit falan filan
    eğer bir gün ülke meselesi konuşacak olursak bu 19 mayıs neden stadyumda kutlanmıyor değil ergenekon, balyoz , terör konuları olurdu. *
  • 40
    kutlanmaması şeklinde karar alınması hakkında bel altından vurur şekilde yorumlar yapılan bayramdır. samimi bir şekilde eleştirilse anlayacağım fakat arena'nın açılışını parti propagandasına çevirip, ardından yaşanan malum olaylardan sonra demokratik bir şekilde tepkisini gösteren galatasaray taraftarına söven zihniyetin şimdi çıkıp da, ''sahanın ortasında şekilden şekile giriyolla ne gerek var kutlamaya'' diye yorum yapması cidden ibretlik.

    ha bir de 19 mayıs gençlik ve spor bayramını ezberletilmiş bir şekilde, ''hitler almanyası gibi yeaaa'' diye eleştirenler var ki, cidden hastasıyım. ağababanızın şu an kanatları altında huzur ve güvenle yaşadığı, dünyanın en büyük ''demokrasisi'' abd'nin ulusal günlerinde lise öğrencileri neler yapıyorlarmış bir bakalım.

    http://0.tqn.com/...July4Parade_334x.jpg

    amerikalılar da kemalist olmuş da haberimiz yokmuş gençler.

    not: ulu önder mustafa kemal ve silah arkadaşlarıyla birlikte tüm şehitlerimiz için hayır dualarımı eksik etmem
  • 42
    amerikadan ornek vereyim derken kendiyle celisen linkler verenler, verdikleri linkteki ogrencilerin kiligina kiyafetine ve nizamina bakip kendine pay cikarmiyorsa, ben kendilerine sunu soylemeyi bir borc bilirim ki; amerika'da bir kac tane 4th of july gordum ve hic bir kanalda yada cevremde statlara tikistirilmis insanlarin, sirf kiytirik jimnastik sovlari hazirlamak icin aylardir ugrastirilmis cocuklari seyredip alkislamasi seklinde bir kutlama yaptiklarini gormedim. evet bazi okullarin gonullu bando takimi ve ponpon kizlarinin amerikanin bayramlarinda ufak tefek yuruyusler ve keyifli goruntulerin ortaya ciktigi etkinlikler goruyoruz, ancak bu goruntuleri kendi torenlerimizdeki askeri emirler ve hareketlerden ayirmaktan yoksun zihniyet, hitler almanyasina yada her hangi bir fasist dikta rejimindeki stadyum etkinliklerine ne derece benzedigimizi, hatta zaten isin bir yonuyle onlardan biri oldugumuzu anlamaktan da acizdir malesef! daha onceki entry'de dedigim gibi, madem bir kisim "vatanperver" icin bu stadyum kutlamalari bu kadar onemli, toplanin bir statta, hem "biz kac kisiyiz" diye bir daha saymis olursunuz hem de bayrami kutlamis olursunuz kendi kafaniza gore!

    not: her hangi bir "agababam" yoktur! cok sukur yillardir emegiyle parasini kazanmaya calisan bir babanin, gurbette hem okuyup hem calisan ogluyum.
  • 44
    yönetmeliklerde yapılan değişiklikler sebebiyle bu sene o hep alışık olduğumuz şekilde kutlanmayan milli bayramımız. yine de vatana, millete ve gençliğimize kutlu, mutlu olsun...

    liseyi üç senede bitirdim, bu üç senede birer haftadan toplam üç haftam gitmiştir ki feda olsun. yine olsa yine giderim. ben şahsen oldukça keyif alıyordum, sonrasında da elimden geldiğince takip etmeye özen gösterirdim törenleri yerlerinde... hem havalar düzeldiği için derslerden az da olsa kurtulup nefes almamızı sağlardı, hem de coşku duyardım yani güzel bir şeydi kendi adıma... caddelerde kocaman türk bayrakları taşımak, statlardaki gösteriler vs. iyi ki yapmışım bunları yani herkese gururla anlatacağım anılar bunlar. şimdi resimlere bakınca, o günleri yad edince bile içim dolu dolu olur, gözlerim nemlenir...

    şimdi sokaklar, caddeler, meydanlar ve statlar bomboş... oturuyor gençliğimiz evde, otursunlar tabi ne gerek var böyle şeylere, hem kutlasan ne olacak kutlamasan ne olacak? ne değişecek?

    görüyorum ki eskisine göre daha az bir ilgi ve coşku var geçmiş senelere göre ama olsun, biz buradayız, ben buradayım en azından...

    http://www.galatasaray.org/kulup/haber/13550.php

    http://img.blogcu.com/...un03_ataturksams.jpg

    http://www.ksk35bucuk.com/images_up/19mayisbu.jpg

    http://imageshack.us/...651/19mayisfoto.jpg/

    http://tasodayton.org/...-genclik-bayrami.jpg

    (u: kuzey kore gibi değil mi? hmm, o zaman bu sene çok daha medeni bir ülke olduk biz, aman ne güzel...)

    http://www.youtube.com/watch?v=bzzS72dNopc

    (bkz: gençlik marşı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın