• 35
    --- alıntı ---

    türk sporunun en büyük taraftarı türk telekom ve galatasaray spor kulübü, galatasaraylı efsane futbolcuların anıldığı projeye unutulmaz oyuncularımızdan muhammet altıntaş ile devam ediyor.

    galatasaray’ın 14 ocak cumartesi akşamı spor toto süper lig’in 20. haftasında ali sami yen spor kompleksi türk telekom arena’da oynayacağı kardemir karabükspor maçında unutulmaz futbolcumuz muhammet altıntaş tribünleri selamlayacak.

    başlangıcından bu yana kamuoyundan ve galatasaray taraftarlarından büyük ilgi gören "galatasaray efsanelerini anıyor türk telekom dünyaya duyuruyor” projesi kapsamında, önümüzdeki sezonlarda da galatasaray efsaneleri, galatasaray taraftarıyla buluşacak.

    muhammet altıntaş kimdir?

    muhammet altıntaş, 30 mart 1964 yılında trabzon’un tonya ilçesinden doğdu. büyükçekmece idman ocağı’nda futbola başlayan muhammet ilk lisansını ise eyüp şafakspor’da aldı. 17 yaşına geldiğinde ilk transferini yapan muhammet, 1981-82 sezonunda çorlu kültürspor’a transfer oldu. aynı sezon dikkatleri üzerine çeken muhammet altıntaş 1982-83 sezonunda giresuspor’a transfer oldu. altı haftalık giresun macerası istediği geçmeyen muhammet, aynı sezon içinde istanbul’a beykozspor forması altında döndü.

    beykozspor’da oynadığı futbol sonrası birçok transfer teklifi alan muhammet, beykozspor’un bir son hafta maçının ardından küme düşmesinin ardından edirnespor’a transfer oldu. giresunspor’daki teknik direktörü ve aynı zamanda eski bir galatasaraylı olan aydın güleş ile edirne’de de buluşan muhammet, o döneme kadar kariyerinin en yüksek performansını sergiledi. iki sezon boyunca giydiği sarı kırımızı edirnespor forması ile 25 gol atan muhammet artık daha büyük hedeflerini peşindeydi.

    muhammet altıntaş, aydın güleş’in referansı ile 1986 yılında kendisini galatasaraylı yapan sözleşmeye imza attı. jupp derwall’in başında olduğu takım sezona oldukça iddialı girdi. almanya'dan savaş koç ve uğur, trabzonspor'dan tuncay, kaleci hayrettin ve muhammet yeni transferlerdi. muhammet bu transferler arasında en az ses getireniydi. ilk haftalarda forma şansı bulamayan muhammet, bir bursaspor maçında sakatlanan cüneyt’in yerine oyuna girerek galatasaray formasıyla tanıştı. berabere giden maçta galibiyeti getiren golün asistini yapan muhammet, o sezondan başlayarak 1992 yılına kadar galatasaray’ın vazgeçilmez oyuncularından oldu.

    6 numaralı forması, prese dayalı futbolu ve mami lakabı ile galatasaraylı taraftarların kalbinde ayrı bir yer tutan muhammet altıntaş, 13 aralık 1992 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrasında istediği form düzeyine ulaşamadı ve 1993 yılında kocaelispor’la oynanan jübile maçının ardından futbola veda etti.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın