• 40
    08.01.2012 tarihli milliyet gazetesindeki yazısı.

    --- alıntı ---

    önce hüzün sonra düğün

    dün gece samsun’da öyle bir maç seyrettik ki, antrenörlerin, futbolcuların, herkesin ders alması gerekir...

    önce galatasaray’dan başlıyayım.

    ilk yarı sahada tanıyamadığımız yıldızlar topluluğu vardı. samsunspor iki atak yaptı. ekigho’yla iki de gol buldu. zenke-ekigho ikilisi galatasaray defansını serseme çevirdi. orta sahada murat ceylan, fing ve hakan basmadık yer bırakmadılar. selçuk ile melo nefes alamadılar. iki stoper akaki ve kemal, baros ile elmander’e bir kere olsun gol pozisyonu vermedi. kenarlarda oynayan yenal ve adem, engin ve emre’yi kıpırdatmadılar.
    bu arada sabri’ye ayrı bir parantez açmak lazım. eboue, afrika kupası’na gitti. eboue, galatasaray için çok önemli bir futbolcu. dün gece fatih terim 45 gündür sakat olan sabri’ye şans verdi. bu doğru mu, yanlış mı tartışmayacağım, sadece sabri’nin karşısında oynayan ekigho iki gol attı. sabri’yi darmadağın etti. bundan sonra sabri’nin oturup düşünmesi lazım. maden eboue ile aynı mevkide oynuyor, iyi olması değil, çok iyi olması lazım. fatih terim, dün gece kendisine ilk 45 dakika şans verdi ama ‘bir daha verir mi’ diye sorarsanız zor derim. nitekim, sabri çıkıp riera oyuna girince, daha sonra da servet galatasaray eski gücüne kavuştu. ve bu dakikadan sonra tek taraflı galatasaray ağırlıklı bir maç oldu.
    genç semih’i kutlamak lazım... sahada basmadık yer bırakmadı. golünü attı, defansta bilhassa ikinci yarı zenke ve ekigho’ya topa vurdurmadı. aynı şekilde servet’de oyuna girdiği dakikadan sonra çok başarılıydı.
    selçuk, galatasaray’ın hücumda en büyük silahı oldu. riera’nın pasını o kadar güzel takip edip galatasaray’a beraberlik golünü kazandırdı ki bu çocuğa bravo demek lazım... riera ilk defa takım arkadaşlarıyla bütünleşti. hırsını, mücadelesini, tekniğini, oyunda kaldığı sürece bütün meziyetlerini gösterdi.
    şu an için galatasaray’daki en büyük sorun elmander... devre arası tatili bu futbolcuya yaramamış. herhalde antrenman eksikliği var. kondisyon olarak henüz hazır değil. onun profesyonelliğinden hiç kimse şüphe etmesin... ahlaklı bir futbolcu, çok kısa zamanda toparlanıp gene galatasaray’a katkı sağlar.
    baros ise golünü atmasına rağmen kemal ve akaki arasında kayboldu. gol vuruşu yapmasa o da dün gecenin kötüleri kategorisine girecekti. en çok sevindiğim ise sercan oldu. sercan’ın geçmişteki hayatıyla ilgili herkes bir şeyler konuşuyor. ancak yüz yüze gelip konuştuğumda iyi bir transfer olduğunu, galatasaray’da başarılı olmak için çok çalıştığını hemen anladım. ve dün gece golü attıktan sonraki o sevinci ve hırsı çok yakında çok iyi bir sercan seyredeceğimizin işareti idi.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın