• 26
    gelinen süreç; artık şike var ya da yok tartışmalarını yapmayacak, yapılması aptalca karşılanacak bir duruma gelmiştir. zira artık tüm sıkıntı midededir, hazmedebilmededir. iddianame ve eklerindeki başta aziz yıldırım, mahmut özgener, göksel gümüşdağ, levent kızıl, sinan engin ve şekip mosturoğlu'nun kendi aralarında yaptığı konuşmaları midesi hazmedenler, normal karşılayanlar hâlâ çığırtkanlık yapmaya devam etmektedirler.

    ve diğer taraftan galatasaray'ın sürecin başındaki uyarısı olan; "bu ateş üfleyerek sönmez, çözüm zamana yayılamaz, gerekirse liglerin başlaması ertelensin, ivedilikle evraklar ilgili mecrilerden talep edilsin" açıklamasından sonra sürecin başından beri ortak çalışma yürüten fenerbahçe ve türkiye futbol federasyonu galatasaray'a tepki olarak "türk futbolunu kaosa sürüklüyor!" açıklaması yapmıştır.

    tff; "evraklar gelsin karar vereceğiz" demiştir, sonrasında ise "etik kurulu raporu hazırlansın karar vereceğiz" demiştir. etik kurulu raporu hazırlayıp verdiğinde "yeterli kanıt yok!" açıklaması yapmıştır. daha sonra iddianame'nin mahkemeye teslim edilip gizliliğin kalkmasıyla ulaşılan o malum etik kurulu raporunda şike'nin tespit edildiği yazılmıştır. ancak federasyon ise bu konuda da "zaten nihai rapor değildi" açıklaması yapmıştır.

    yani 3 temmuz'dan bugüne kadar iş birliği içinde olan kurumların türk futbolunu ne hale getirdiklerini akıl sahibi her insan rahatlıkla görmüştür ve maalesef bu şekilde devam ettiği sürece türk futbolu çok büyük yara alacaktır.

    tüm bunlar gözönüne alındığında; türkiye futbol federasyonu'nun gerçekleştireceği 26 ocak 2012 şike kongresi ve/veyahut o kongrede alınacak karar her ne olursa olsun kabul edilemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın