resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 1151
    topu oyuna ayağıyla sokmada sorun yaşayabilen kaleci. şimdi eğri oturup doğru konuşalım bu konuda hala eksikleri var. her maç 1-2 tane degajı taca gidiyor. ama ufak tefek kusurlar dışında uyum sorununu tahmin ettiğimden de hızlı şekilde aşarak güven vermeye başlamıştır kalesinde bu da bi gerçek. bana göre geldiği sezonun ilk yarısında ortaya koyduğu en önemli özelliği büyük takımlarda kalecilik yapabilme potansiyelidir. galatasarayımız gibi ligde her maçını kazanmak için çıkan bir takımda kalecilik yapmak kolay değildir. 89 dakika doğru düzgün top gelmez 90. dakikada pozisyon olur hata yapar golü yersin maçı verdi olursun.

    örneklerle konuşacak olursak; 21 aralık 2011 galatasaray manisaspor maçında maç 0-0 ve dengeli giderken 2. yarıda ahmet ilhan'ın şutunu harika bi şekilde çıkarması* ve 21 ekim 2011 antalyaspor galatasaray maçında son dakikalarında ali tandoğan'ın vuruşunu yine sağlam bi refleksle kornere çelmesi* diyebiliriz.

    tüm bunlarda önemli nokta 90 dakika boyunca oyunu takip etmesi, kendisini soğutmaması. tribünden izlerken bakıyorum oyun durduğunda tam bir profösyonel gibi ısınıyor. elbette tüm bunlarda cladio taffarel gibi bir üstadın katkısı göz ardı edilemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın