• 12
    top 16 dediler geldik !!!

    efendim;

    1. torbadan çekebileceğimiz takımlar; fenerbahçe ülker, cska moskova ve real madrid. buradan çekmek istediğin takımları sıralama yap denirse fenerbahçe, real madrid ve cska derim. cska oynadığı grubu kayıpsız tamamladı ve şu anda şampiyonluğun bana göre en büyük adaylarından birisi. fenerbahçe ise tamamen fenerbahçe balı sayesinde grubu ilk sırada tamamladı ki aslına bakarsanız bizim işimize geldi bu durum. ilk torbadan fenerbahçe'yi çekmek, bizim için harikülade olur. euroleague de maçların festival şeklinde geçmesini ve dolu tribünler önünde oynanmasını yeğliyor. istanbul derbisi de bu ortamların oluşması için akla gelen ilk eşleşmelerden biri olur.

    2. torbadan hangi takımı istersin deseler, aslında hiçbirisini istemem. gerek olympiakos, gerek panathinaikos, gerekse maccabi electra çok ciddi rakipler. hani kimi taraftarlar gibi bizi ''evire çevire'' yenerler demeyeceğim elbet ama işimiz hayli zor bu rakipler karşısında. ilk torbadan fenerbahçe ülker'i çekeceğimiz varsayımı ile devam ediyorum, geriye maccabi electra ve panathinaikos kalıyor. maccabi son tercihim olur, panathinaikos sen gel ulan ayı. hem gate 13, atmosfer görmüş olur. amma fakat lakin panathi gelirse son torbadan en dişimize göre rakip olan unicaja malaga'yı alamayız. bu durumda maccabi'yi seçip fedakarlık da yapılabilir.

    3. torbadan ise müstakbel rakiplerimiz bennet cantu, unicaja malaga ve anadolu efes. fakat iş burada boka sarıyor, fenerbahçe gelmesi durumunda bennet cantu'yu; panathinaikos gelmesi durumunda da unicaja malaga'yı seçemiyoruz. geriye de anadolu efes kalıyor ki aynı grupta aynı ülkeden 3 takım olması mümkün değil. bu durumda 2'den maccabi electra gelir, 3'ten de unicaja malaga'yı seçmiş oluruz. tekrar hatırlatmakta fayda var ki tüm bu hesaplarım ilk torbadan fenerbahçe'yi çektiğimiz varsayımı ile yapılmıştır.

    kısaca grubumuz; fenerbahçe ülker / maccabi electra / unicaja malaga şeklinde olurs tadından yenmez.

    o değil de eski günler geldi aklıma. şampiyonlar ligi'ne katıldığımız sezonlarda alırdık torbaları önümüze, planlar, hesaplar gırla giderdi. kura çekimini de dört gözle beklerdik rakiplerimizi öğrenmek için. daha 2 sezon önce galatasaray basketbol takımımız ligde bile hedefi, vizyonu yokken geldiğimiz noktada avrupa basketbolunun en büyük organizasyonu olan euroleague'de son 16 takım arasına kalmış olmak ve olası kuralarla ilgili kafa yormak, hesaplamalar yapmak bile büyük gurur !

    top 16 bizim için hedef bile değildi belki, ilk sezonumuzda bunu başarmak büyük iş. galatasaray'ın vizyonu büyüktür deniyor, siena'dan, barcelona'dan 30 sayı fark yemek başarısızlık, basiretsizlik diyenler mevcut. top 16 grubu'nu 1 ya da 2 galibiyetle kapatıp elenmemiz durumunda bu hastalıklı bünyeler yine ortaya çıkacak ya, yine saldıracak ya oktay hoca'ya, tutku'ya, andric'e, gordon'a; ben ona üzülüyorum işte.

    konu dağılmasın;

    (bkz: çek bi fener)
    (bkz: sikerim böyle fenerbahçe'yi)
App Store'dan indirin Google Play'den alın