resim
Hakan Ünsal
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Bek
Yaş:51
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 530
    benim için galatasaray efsanesidir. gayette iyi yorumcudur. ofsayt işaretlemeden bir dinle, sonuna kadar oku. beğenmezsen yine ofsaytla, kabulümdür.

    hakan ünsal fanatik bir galatasaray'lıdır. muhtemelen tarihimizin de en iyi sol bekidir. 2000 sonrası dönemde bir çok efsanemize yaptığımız gibi ona da çeşitli ayıplar yapıldı. sırf inançlarından ötürü kadro dışı kaldı ve satıldı. blackburn'de gayet ilk 11 oyuncusuyken fatih terim'in isteği üzerine bir çok alacağının tahsis edilmemesine rağmen geri döndü. 2. terim dönemi sonrası bir çok oyuncunun olduğu gibi başarısız oldu. uefa'yı alan takımda çok önemli bir oyuncuydu. varlığıyla da takıma çok ciddi katkısı oldu.

    yorumcu kısmına geçersek, hakan ünsal'ın yorumculuğuna yapılan eleştiriler genel de skibbe dönemiyle başlar. ondan önceki sezon, yani şampiyon olduğumuz sezon da, bu kadar ciddi eleştiriler olmasa da yine de -yanılmıyorsam- galatasaray'ın antrenörsüz şampiyon olmasını pek hayra alamet bulmamış sonuç olarak eleştiriler almıştır. eh, o antrenörsüz şampiyonluğun da pek hayra alamet olmadığını anladık. adnan polat'ın benfica maçı öncesi skibbe'ye "arda'yı çıkarsın" diye haber yolladığını çok net yakalamıştı lig tv.

    skibbe'li sezonda eleştirileri genelde lincoln, skibbe ve adnan polat üçlüsüneydi. üçü de bugün galatasaray'ın içinde değil. ve kabul etmek istemeseniz de, üçünde de haklı çıktı. skibbe'yi topla tüfekle kovduk. ıslıklayarak, "skibbe istifa" diye kovdurduk. takımı çok başı boş bıraktığı için kovdurduk. haklı mıydık? muhtemelen evet. peki hakan ünsal farklı bir şey mi söyledi? takip ettiğim kadarıyla hayır. eleştirileri tam olarak bu eksendeydi. galatasaray'ın skibbe'yle üst üste galibiyetler aldığı dönem de bir kere bile sizin art niyetli dediğiniz eleştirileri duymadım ben kendisinden.

    bir diğer eleştiri konusu lincoln'dü. lincoln benim çok sevdiğim bir oyuncuydu. lakin ona yapılan eleştirilerin haksız olduğunu söyleyemem. kamplara geç gelmesi gibi olayları hepimiz biliyoruz. kalli'nin dediği gibi, lincoln bir riskti. kısa bir süre için de olsa lincoln riski kazanca dönüşmüş gibiydi. lakin sonucu kayıp şeklinde oldu. hakan ünsal'ın lincoln eleştirileri de haklı çıktı. üstelik aynen skibbe gibi, lincoln iyi oynarken hacettepe maçı öncesi "lincoln'ün yapması gereken, ondan beklenen budur zaten. mükemmel oynuyor" şeklindeki röportajını hatırlıyorum ben kendisinin.

    bir diğer eleştirisi adnan polat'aydı. o dönem içinde elano, keita gibi oyuncular geldiği için biz bu eleştirilere katlanamıyorduk. fakat hakan ünsal'ın adnan polat'ı eleştirdiği konular geçen seneki mali kongre sürecinde bir bir ortaya döküldü zaten. floryanın başı boş kaldığını söylüyordu. terim gelir gelmez ilk önce oraya el attı vs. hakan ünsal'ın "total futbol, total oyuncularla oynanır" tarzı bir lafını ve bu lafın çok eleştiri aldığını hatırlıyorum. bu cümlenin yanlış olmadığını 2009-2010 sezonunun ikinci yarısı hepimiz anlamıştık zaten.

    "fatih terim'i eleştirmeye korkuyor" lafını da anlamam pek mümkün değil. şu durumda takımın neresini eleştirsin? muslera'ya hiç iş bırakmıyorlar mı desin?

    hakan ünsal'ın hayat tarzı, hitabeti çoğumuza ters gelebilir. normaldir. hatta yabancılara karşı ön yargılı olduğu da söylenebilir. bu uefa kadrosundaki çoğu yerli oyuncumuzda vardır zaten. hakan ünsal'ı onlardan ayıran nokta tam olarak nedir bilemiyorum. tv'de yorumculuk yapması mı, inançları mı hangisi kestiremiyorum. şayet fetullahçı olduğundan dolayı böyle bir düşünceniz varsa, yapmayın. değildir zira.
App Store'dan indirin Google Play'den alın