• 169
    galatasarayın nispeten kolay rakipleriyle oynayacağı maçlar (orduspor, manisa) öncesinde oynadığı son büyük maç. 3-0 kazandık. goller elmander, selçuk ve ceyhun.

    -bu galibiyet çok önemliydi galatasaray için. nedeni üstte de belirttiğim üzere galatasaray devre arası transfer döneminde, zaten iyi olan savunmasının (deplasmanda 6 maçtaki gol yememe serisi) yanısıra hücumuna da güç katabilecek oyuncuları almadan bile üstü sıralarda tamamlayabilecek ligi. hücum da güçlü olduğunda, daha doğrusu daha yaratıcı ve iyi şut atan oyuncular geldiğinde galatasarayı durdurmak cidden zor olacak.

    -galatasaray'da biraz baros, biraz kazım, biraz da selçuk (frikik hariç) haricinde her iyiydi. bunlar çok da iyi oynayamadı. ebue ilk yarı tökezledi ama fena da oynamadı sakatlığına rağmen.

    -trabzon belli ki çok yorulmuş. güçlü galatasaray savunmasını aşacak takatleri yoktu.

    -galatasaray bu maçla beraber ligin en çok gol atan en az gol yiyen takımı oldu. ayrıca deplasmanda gol yememe serisini de 6 maça çıkardı. helal olsun bu savunmaya ve sağlam orta sahaya. ve yine ayrıca 4 sene sonra trabzonu deplasmanda yendik.
    istatistiklere devam. en son keita bir israil takımına frikikten gol atmıştı hatırladığım kadarıyla. selçuk bir yenisini attı ve sanırım kendisi de uzun zamandır frikik golü atmıyordu.

    -melo-selçuk frikiğinde yaptıkları fake herhalde futbol okullarında ders diye okutulur. bence türkiye'de muslera ile beraber en iyi kaleci olan tolga yerinden kımıldayamadı.

    -galatasarayda en iyi oynadı diyeceğim oyuncu semih ve elmanderdi bence. bu ikiliye melo da eklenebilir. semih çok iyi savundu burağı. diğerleri de vasatın üstüydü.

    -galatasaray emin adımlarla ilerliyor. süper oynamıyor ama özellikle savunmasıyla rakiplerini çok zorluyor. hücumu da çok iyi olmamasına rağmen işinin gereğini yapıp bir şekilde gol atıyor. hücumu da güçlendi mi (gökhan töre, alper potuk, podolski vs.) seyrine doyum olmayacak bir takım ortaya çıkacak gibi. terimin payı yadsınamaz.

    -kuddusiye ise diyecek laf bulamıyorum. ilk yarı 4 kere elle oynayan trabzonlu oyuncuların ellerine devam dedi. sonra 2.yarı zokora'yı çok saçma bir şekilde attı ve bu beni bir galatasaraylı olarak üzdü. saçma sapan hakem hatalarindan biktik artik. aleyte de olsa leyhte de.

    -belki yadırganıcak ama bence galatasaraylı oyuncuların biraz yorgunluktan biraz fair-play'den (centilmenlik) yaptığı, 10 kişi kalmış trabzon karşısında top çevirmesi benim hoşuma gitti. hücum etmek isteseler rahatça farka gidebilirlerdi. ve yine ayrıca trabzona gol atan ceyhunun sevinmemesi hoş bir detaydı.

    sonuç olarak takımıma helal olsun. böyle devam!

    (bkz: yürüyedur)
App Store'dan indirin Google Play'den alın