• 44
    yine tam bir psikoloji savaşı olacak sahada. şampiyonlar ligi'nde tur atlamış bir trabzon çok daha farklı bir özgüvenle çıkardı karşımıza. şimdiyse buruk bir sevinç yaşayan trabzon var. lille maçında izlediğim trabzon, ürkek ve üretkenlikten yoksun bir trabzondu. yapmamız gereken öncelikle derbideki gibi orta sahayı tamamen ele geçirerek rakibin oyun kurmasına fırsat vermemek. trabzon'un hücum planı burak eksenli olduğundan burak'ı iyi marke edebilirsek kolay kolay gol yiyeceğimizi düşünmüyorum. deplasman karnemizi de göz önünde bulundurarak bu bağlamda en kötü beraberlik diyorum.

    kilit isimler bizden elmander ve oynarsa engin; rakipten alanzinho ve burak olur. alanzinho nerede ne yapacağı belli olmayan bir oyuncu, orta sahada çok çabuk adam eksiltmesi bizi zorlayacaktır. önceki 5 maçta girdiğimiz kadar pozisyona derbide girdik. bu maç aynısını devam ettirebilir miyiz bilemiyorum ama mutlaka pasları rakip yarı alanda yapmalıyız. derbide kendini aşan emre çolak, hakan balta ve eboue gibi oyuncularımızın performanslarını devam ettirmeleri* önemli.

    netice itibariyle maça çıkarkenki mentalitemiz maçın gidişatını belirleyecektir. oyunu biz yönlendireceğiz yani. trabzon'un ilk dakkadan baskılı oynayacak, bizi oynatmayacak güçte bir kadrosu yahut taktik anlayışı yok. önemli olan bu sezonki o klasik deplasman anlayışımızı koruyup rakibe kolay pozisyon vermememiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın