• 23
    2000'li yılların başında çok rahat yapabilecekken kaçırdığımız fırsattır. geçmişteki hatalarımızı değerlendirerek yeniden o seviyeye gelmek için acilen kararlı ve sürekli bir planın uygulanması gereklidir. doğru başkan, doğru yönetim, doğru hoca, çalışkan ve hedefi olan doğru oyuncular ve en önemlisi ayrıcalık yaratan galatasaray taraftarı ile bu süreç yeniden başlayacaktır.

    doğru başkan ünal aysal
    taraftar vizyonundaki galatasaray spor kulübü ideal başkanı olmak için çok çalışmalı, takipçi ve kararlı olmalıdır. kendisini sevmekte ve canı gönülden desteklemekteyiz.

    doğru yönetim
    mevcut galatasaray yönetim kurulu kanımca farklı profillerden oluşan, etik değerlere bağlı, birlik ve bütünlüğünü tam olarak sağlayamamış, yüzlerce sorun içinde kendini bulmuş, arıza çıkarma yeteneği olabilen üyelerden oluşan bir yönetimdir. sorun çözemeyen yönetim olup olmadıkları konusunda henüz tam fikir sahibi olamadık. ancak yaklaşık bir kanaate ocak 2012 içinde ulaşmak mümkün olacaktır.

    doğru hoca
    fatih terim hocamız kendini sürekli geliştiren, dünya futbolunda inatçı ve saldırgan futbol diye bir tarif varsa bu listede çok rahat ilk 3'e girebilecek düzeyde oyun anlayışına sahip, egosu var diye eleştirilmesine rağmen, kanımca egosu gayet makul, çalışkan, pes etmeyen ve illaki her yerde kazanmak isteyen, medya sülükleri sebebiyle ülkemizde yeterince değeri verilmemiş, disiplinli tarzı ile sorunlu oyuncuları adam edebilen bir hocadır. dualarımız ve desteğimiz her daim hocamızladır. (bkz: fatih terim adam eder)

    doğru oyuncular
    pes etmeyen, hedefi olan, kolay öğrenebilen, sürekli çalışan, hatalarını görüp çözmeye çalışan oyuncuların bu süreçte kadroda bulunması çok önemlidir. 2011 - 2012 sezonunda takımımızın temel kadrosu başlıktaki hedef için ideale çok uzak değil yakındır. sorun yedek kulübesinin net çok zayıf olması ve ilk 11 için asgari 3 doğru oyuncunun taranıp bulunmasıdır. sorun çıkartan, somurtan, küsen, kendini şans verildiği halde kendini geliştirememiş veya verimli olamayan oyuncularla en yakın zamanda ilişikleri kesilmelidir.

    ayrıcalık yaratan galatasaray taraftarı
    son 4 kara dönemin ölü toprağını atıp şahlanmaya başlamıştır. ancak madem ortak hedefimiz galatasaray'ın şampiyonlar ligi şampiyonu olmasıbu hedef için birlik ve beraberlik içinde taraftarda kendi içinde sorunlarını çözebilmelidir. 7 aralık 2011 galatasaray fenerbahçe maçındaki coşku ve destek her daim olmalı ve hatta artarak büyümelidir.

    yukarıdaki 5 unsurun çoğu elimizde mevcuttur. mesele istemek, planları oluşturmak, takipçisi olmak, hedef yolunda gün ve gün çalışmak ve görevlerimizi layiki ile yapmaktır.

    bu 5 unsuru çözmemiz halinde çok değil 2 bilemedin 3 yıl içinde takımımız zirve yapacaktır.

    edit; imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın