• 39
    08.12.2011 tarihli star gazetesindeki yazısı.

    --- alıntı ---

    aslan parçaladı

    tam tamına 1319 gün olmuş, ben bu başlığı atmayalı. ve 1320. gün galatasaray, fenerbahçe’yi gerçekten sahadan sildi. sarı-kırmızılılar, maça çok iyi başladı. ve daha 15. dakika dolmadan 3 net gol pozisyonu yakaladı. kalesinde devleşyen volkan, gole izin vermedi. galatasaray, sahaya kazanmak için çıkmış, fenerbahçe ise özellikle son aylarda geçirdiği sarsıntıların etkisinden kurtulamamıştı. oyunu daha çok kendi yarı sahasında kabul etti. gol atmak değil, yememeyi düşündü. ancak galatasaray’ın bu yılki en iyi transferlerinden eboue, fenerbahçe’nin bu gol yememe planını alt-üst etti.
    fenerbahçe golden sonra üzerindeki miskinliği bir türlü atamadı. ve elmander’in golü geldi. ilk yarıda fenerbahçe sahada hiçbir varlık gösteremedi.

    ikinci yarı başlarken fenerbahçe’nin toparlanacağını ve galatasaray’ın üstüne geleceğini düşünmüştüm. öyle de oldu. ancak fenerbahçe’nin kurmak istediği baskı uzun sürmedi. köşe vuruşundan gelen topu melo üçüncü gol olarak fenerbahçe ağlarına taktı.

    maçın bundan sonrası galatasaray’ın kaçırdığı goller ve fenerbahçe’nin cılız ataklarıyla devam etti. son dakikada alex’in ayağından fenerbahçe şeref sayısını kaydetti.

    bu maçın en üzücü yanı, statta fenerbahçe seyircisini olmayışıydı. hani eski bir milli eğitim bakanı, “okullar olmasa milli eğitimi çok güzel yönetirdim” demiş ya; tff de “rakip seyirci olmadıkça, maçlar da sessiz sakin biter” diyor. ama bu benim kitabımda eyyamcılığa girer. amaç, galatasaraylı ile fenerbahçeli’nin birlikte oturup maç izlemesini sağlamak. diğer tedbirler, adına “güzel oyun” dediğimiz futbolu çirkinleştiriyor.

    galatasaray bu maçta, takım olarak oynasa çok iyi işler yapabileceğinin sinyallerini verdi. genç emre, ikinci bir arda olma yolunda. fatih hoca geçen hafta gençlerbirliği maçında ona şans vermişti. emre de bunu çok iyi kullandı. dün gece eboue ile birlikte, sahanın yıldızıydı.

    galatasaray sadece uzun bir aradan sonra fenerbahçe’yi yenmekle kalmadı, gelecek maçlar için de büyük moral depoladı. ama bu, sarı-kırmızılı takımın eksikleri olmadığı anlamına gelmez. hala orta sahaya bir takviye gerek. son olarak da, galatasaray’ın mutlaka çift santrfor oynaması şart. bunun ne kadar yarar sağladığını dün gece gördük.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın